Enduro rijden in Roemenië

Samen met mijn broer Patrick en twee anderen, Arnold en Joris ben ik, Manuel Hoogers, naar Rienk Tuinstra geweest om daar vier dagen enduro te gaan rijden .
Rienk heeft genoeg motors die je kunt huren van hem, maar je kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid met eigen motor er heen te gaan.

Rienk heeft voor gezorgd dat wij de mooiste kant van Roemenië hebben leren ontdekken. Wat een ontzettend gaaf en gevarieerd gebied! Rienk kent het gebied als zijn eigen broekzak. Na vier dagen enduro rijden hebben wij nog lang niet alles gezien waarschijnlijk maar hebben we hellingen bedwongen waarvan ik van tevoren nooit verwacht had dat we dat zouden kunnen!

Op de eerste dag bleek er niveau verschil te zijn, direct werd er een extra gids bij geregeld zodat iedereen op zijn of haar niveau lekker kan rijden. De eerste dag was natuurlijk even aftasten en werd er al menig zweetdruppeltje gevloeid maar de tweede dag was echt zeer uitdagend en voelden wij ons net Jarvis en zijn maten dus ’s avonds lagen we moe maar voldaan in bed.

De derde dag was er eentje waar we verschillende steile klimmen deden waaronder de beroemde finish uphill van de redbull romaniacs , en ook een paar mooie beekjes op en neer. De vierde dag was ook weer een stuk zwaarder met veel variatie.

Je slaapplek is ook goed voor elkaar en iedere morgen om 9:00 uur kregen we ontbijt van Rienk en zijn vrouw wat zeer uitgebreid was. Voor het eten tussen de middag rij je zo vanuit de bergen een dorpje in om lekker te eten en ’s avonds kun je even Sibiu in of bij het huis wat laten bezorgen .
Kortom een waarschuwing voor ieder die naar Rienk toegaat, dit is verslavend en zorgt ervoor dat je er volgend jaar weer heen gaat, groetjes Manuel Hoogers
Voor info : www.enduroriding.ro