Hans Vogels: Het 20ste enduro seizoen is over!

Één winnaar dit jaar..
Het 20ste enduro seizoen van Hans Vogels is begonnen! Dat was de titel van de laatste nieuwsbrief. Er is slechts één winnaar dit jaar, en leuk is die niet. Het Corona virus heeft de organisatoren doen besluiten om de stekkers uit de enduro wedstrijden te trekken omdat het organisatorisch haast onmogelijk lijkt om aan alle regeltjes te kunnen voldoen. De organiserende clubs, bestaan uit veelal vrijwilligers die allemaal een groot motorsport hart hebben, maar ze hebben ook hun verantwoordelijkheden. Het is als club niet te verkopen dat je je vrijwilligers niet goed genoeg kunt beschermen en die vrijwilligers uiteindelijk misschien wel thuis komen te zitten. Het pakket maatregelen is best heel pittig en haast niet aan te voldoen. Om te voorkomen dat toekomstige vergunningen niet meer afgegeven worden, leek het de meest verstandige keuze om dit jaar als verloren te beschouwen.

Wel gereden, geen kampioenen.
De eerste wedstrijd van het seizoen was Enter. Daar is nog wel een wedstrijd gereden, maar uit een kampioenschap met maar één wedstrijd, komt geen kampioen.
In Enter reed een mooie sterke internationale top 10 rond in de wedstrijd, waar Hans mooi 4e werd.
Het gaf een goed vooruitzicht op het seizoen.

Hard getraind, goede vorm, niks te winnen
Zoals altijd was Vogels er klaar voor.
Klaar voor weer een nieuw seizoen strijd. De strijd op de motor, tegen de elementen en de andere rijders.
In de enduro is het altijd een hele sportieve strijd. Vaak letterlijk met vallen en opstaan omdat het regelmatig om fracties van secondes gaat. Op het scherpst van de snede..

Gezondheid is het belangrijkste
Van ‘op het scherpst van de snede’ naar ‘ door het oog van de naald’. Veel mensen zijn daar door gekropen en die zijn blij dat ze kunnen herstellen van een zware periode op bijvoorbeeld een intensive care. Als je daar even bij stil staat, dan is het jammer dat we niet kunnen racen. Doen waar we zo lang en hard voor trainen. Dat is jammer, maar we mogen dan blij zijn dat we gezond zijn. De rest is maar bijzaak uiteindelijk.

Ik vind het wel heel vervelend voor mijn sponsors. Trouwe sponsors, die al jaren lang voor me klaar staan en samen met mij onderweg waren naar mijn 20ste seizoen. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor en daarom doe ik altijd mijn uiterste best om er goed op te staan en goede resultaten neer te zetten. Op die manier kan ik iets terug doen. Het seizoen was al begonnen, het materiaal en ik, er helemaal klaar voor.. Nieuwe motor, vers pak etc.. Nu kan ik er alleen niet zo veel voor terug doen als ik zou willen.

Via Facebook en Instagram blijf ik uiteraard actief en trainen we in de sportschool en op de motor bikkelhard verder voor volgend seizoen.
Laten we maar gewoon vertrouwen houden!

Voor nu hoop ik dat iedereen samen met zijn dierbaren gezond blijft en we elkaar binnenkort weer normaal kunnen begroeten.

Groet Hans