Simon Koning haalt toptien EK Polen

Afgelopen weekend weer een EK enduro wedstrijd gereden, dit keer in Polen. Het was de derde wedstrijd van het seizoen en deze vond plaats in Kielce !
Dinsdag ochtend samen met me vader vertrokken naar Polen en het was een best stuk rijden we kwamen half 12 nachts’s aan op het paddock in Kielce.
Woensdag was het nog lekker warm weer en het zonnetje stond hoog aan de hemel. Ik ben toen de proeven allemaal gaan lopen en het was een lekker relaxt dagje, de proeven waren niet extreem lastig er was een mooie enduro proef en een extreme test, deze leek mij wel erg leuk, niet al te lang en met een paar mooie klimmen er in en een paar afdalingen.

De cross test was en lange proef van rond de 10 min met een wat zanderige onder grond maar wel met veel snelle stukken en heel veel draaien op en neer tegen een heuvel.
De enduro test leek mij niet spectaculair eigenlijk een vrij standard proef met niks moeilijks er in.

Vrijdag was de motor keuring en die liep wederom probleem loos en alles stond klaar om te gaan knallen op zaterdag. Helaas was de zon wel vertrokken en regende het vrijwel de hele vrijdag en vrijdacht nacht.

Zaterdag startijd 9.14
De regen was blijven hangen want zaterdag was het de hele dag regen helaas. Het rijden viel mij persoonlijk niet tegen de route was door het weer wel zwaar geworden en met veel modder gaten en sporen en de klimmen in de bergen waren wat glad maar het liep verder gewoon lekker. De proeven waren spek en spek glad en werden gedurende de dag ook goed verrot gereden maar toch kwam er steeds meer vertrouwen en ging het rijden in de tests steeds beter. Vooral de extreem proef kon ik goede tijden neer zetten want dat technische rijden vind ik altijd wel leuk en mooi om te doen en dat ligt mij ook best wel goed. De hele zaterdag een beetje tegen de top 10 aan gereden qua tijden en de dag gefinisht op P 11. En daar kon ik goed mee leven.

Dag twee begon net zoals dag 1 met veel blubber, ik begon ook goed in ronde 1. De extreem test ging heel goed en na ronde 1 was P8 eigenlijk een onverwachte opsteker. Het was droog zondag maar wel koud, ik heb echt lekker gereden en ben zeer tevreden over hoe alles verliep en hoe de Husqvarna 500 zich heeft gehouden. Wel wat remblokjes moeten vervangen maar alles heel gebleven. In de laatste ronden toch nog een plekje gezakt zodat P9 de eind stand was, toch super blij met mijn eerste top 10 in een EK wedstrijd.

Ook de service onderweg was top, alle Nederlandse service mannen werkte goed samen zodat we allemaal goed werden geholpen. Bedank daar voor !!

Nu aanstaande weekend naar voorden voor een ONK wedstrijd, de week daarna begint op Donderdag de laatste EK wedstrijd in Hellendoorn waar ik ook aan deel zal nemen.

Ik hou jullie op de hoogte Groeten CHEF