Simon Koning: afgelopen zaterdag een goede ONK gedraaid in Bergeijk

Er stonden drie hele mooie enduro proeven op het programma, vrijdag had ik ze al verkend en ik vond het hele mooie proeven en had er heel veel zin in. 3.5 ronde moesten we rijden en in totaal 11 proeven.

Het rijden liep vanaf het begin wel lekker het was in de eerste ronde wel heel mistig en ik had het in de eerste proef ook wat moeite met zicht en vocht op de bril maar het liep even goed lekker. Proef 2 liep ook goed, was wel de zwaarste proef van de 3 met een paar snelle zand paden met diepe knippen. Proef 3 lag mij ook wel redelijk goed en kon daar ook lekker rond komen.

De hele dag op P11 gereden maar het werd op het eind nog spannend want de rijder achter mij op P12 had aan het begin van de dag al een foutje gemaakt dat gaf mijn bijna een minuut ruimte. Ik probeerde elke proef alles er uit te halen wat er in zat maar verloor toch steeds wat tijd, dit zorgde ervoor dat ik niet naar P 10 kon door stoten en P12 kwam steeds dichterbij. Ik deed er alles aan om sneller te gaan maar wou ook geen grote fouten maken, ik reed voor mijn gevoel gewoon op de max en kon deze dag niet sneller.

De laatste proef kreeg ik te horen dat ik nog maar 12seconde voorsprong had en het nog wel eens spannend kon worden. Ik heb alles nog een keer gegeven en verloor slecht 2 seconden dat betekende dat ik op P11 gefinisht ben met 10 seconde voorsprong op P12.

Toch ondanks dat ik in de tijden niet lekker mee kon komen was het voor mij wel een mooie dag op de motor en heb enorm genoten van het rijden en de proeven vond ik erg mooi. P11 was wel genoeg om een plekje te stijgen in het ONK klassement van P10 naar een gedeelde 9de plaats. Dus de komende 2 wedstrijden worden nog heel spannend.

Ik wil mijn vader en Remco bedanken voor de snelle support en de steun tijdens deze mooie dag. Volgende week gaan we weer vol vertrouwen van start in Zelhem

Mvg chef