Simon Koning over ONK Enduro Zelhem

Afgelopen zaterdag de op een na laatste wedstrijd van het ONK seizoen gereden in Zelhem. Vrijdag de proeven weer verkend en ik zag toen al dat het niet de proeven waren die goed bij mij zouden passen. Vooral proef 1 bestond uit vlakke snelle bospaden en daar hou ik persoonlijk niet zo van. Proef 2 was erg cross achtig op bouwland en proef 3 die ik het mooiste vond was een mooie combi tussen bos en bouwland met een stukje extreme.

De dag begon toch wel aardig en kon lekker rijden, proeven gingen gewoon goed weinig foutjes. Ik merkte wel dat ik wat snelheid te kort kwam om in de top 10 te kunnen komen maar ik gaf niet op, ik bleef elke proef me best doen en heb alles gegeven maar er zat helaas niet meer snelheid in.
Einde van de dag een P11 en dat was het hoogste haalbare voor die dag, in het kampioenschap nu op een mooie P9 en daar ben ik blij mee.

Ik heb wel genoten van het rijden en het was weer een fantastische enduro dag, en de Husqvarna FE 501 deed het weer super. Helaas was me trouwe helper er dit weekend niet bij me vader moest thuis blijven, er was die dag ook een open dag bij ons op het bedrijf. Gelukkig kon mijn maatje Bart en vriendin Christel wel mee naar de wedstrijd om mij te helpen en er voor te zorgen dat ik met een schone bril de proeven in kon, Bart was ook al mee geweest naar het EK in Tsjechië en mijn dank is wederom groot!!

Aankomend weekend is er een weekend rust en dat is eigenlijk wel ff lekker na al die wedstrijden achter elkaar. Dus ik ga dan ook lekker relaxen en er voor zorgen dat ik het week er op weer super scherp aan de start sta van de Laatste wedstrijd van het jaar de Kampioensrit Harfsen.

Ook ben ik al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de Roof of Africa die ik eind november zal gaan rijden maar daar zal ik later meer info over geven.

Mvg chef