WPM KTM Team scoort goed in ONK Enduro in Zelhem

Ismo_Zelhem_Foto_John_LendersHet WPM KTM Team heeft bij de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem goed gescoord. Als team wisten ze het teamklassement te winnen en daarnaast konden ze in het individuele klassement met vier rijders het podium beklimmen.

Met Ismo ten Velde ging het rijden de hele dag goed en hij heeft geen tegenslagen gekend. Ook zijn tijden waren redelijk goed, alleen waren Lucas Dolfing en Thierry Pittens sneller waardoor hij de dag afsloot op een derde plaats in de E1 klasse.

Robin Nijkamp zat gelijk lekker in zijn ritme en alles voelde weer vertrouwd aan. Zijn tijden waren scherp in de proeven en dit zorgde voor een tweede plaats in de E2 klasse en een derde plaats in de scratch.

Erwin Plekkenpol kon zijn draai de hele dag niet vinden op de smal en kort uitgezette proeven. Daarnaast bezeerde hij in de beginfase zijn heup toen hij hard in aanraking kwam met een boomstronk die in een afwatering gat naast de crossbaan van Halle uitstak. Hierdoor had hij de hele dag een stijf been en omdat hij ook nog twee keer ten val kwam, zat er niet meer in dan een vierde plaats.

Met Kay Hulshof verliep de dag niet zoals gewenst. Hij kon moeilijk in zijn ritme komen, wat gepaard ging met kleine valpartijen binnen en buiten de proeven. Tot overmaat van ramp liep in de laatste proef ook zijn ketting nog van de motor waardoor hij een redelijke uitslag kon vergeten en genoegen moest nemen met een elfde plaats in de E2 klasse.

Nina Klink had het moeilijk in Zelhem. Ze kwam in de eerste proef gelijk al vast te staan in een diep spoor en dit kostte haar meer dan drie minuten om weer los te komen. Hierdoor had ze een goede uitslag eigenlijk gelijk al verspeeld. In de daaropvolgende ronden en proeven ging het rijden ook niet naar wens waardoor ze niet verder kwam dan een zeventiende plaats in de E2 klasse.

Mark Wassink liet in de eerste ronde iets teveel liggen maar daarna ging het goed. Het crosscircuit van Halle was door de vele regenval wat modderig en hier kwam Mark in de derde ronde even een keer ten val in een lang spoor. De tweede proef op een bouwland met een klein stukje bos ging ook goed maar hij kende meer moeite in de derde proef. Deze proef was uitgezet op een grasland met lange sporen en knippen. Hier reed Mark drie keer dezelfde tijd maar helaas was dit net niet snel genoeg. Uiteindelijk kwam Mark negentien seconden tekort om te kunnen winnen en werd zo tweede in de E3 klasse.

Peter Lenselink heeft een fijne dag gekend in Zelhem. In de eerste ronde ging het nog een beetje stroef maar in de rest van de dag ging het lekker en dit resulteerde opnieuw in een tweede plaats in de EV40 klasse. Ook in de tussenstand bezet Lenselink de tweede plaats!

Als team wist het WPM KTM Team het teamklassement te winnen. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Hellendoorn.

Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl