POSITIEVE START VOOR BAS KLEIN HANEVELD IN DE ISDE IN FRANKRIJK

017-isde-bas-klein-haneveldHusqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is goed begonnen aan zijn ISDE in Frankrijk. Als eerste Nederlander vertrok hij op maandagochtend naar de eerste proef.
De eerste twee dagen bestonden uit één grote ronde van 290 kilometer met daarin vijf proeven.

De eerste proef was er één waarin de rijders rustig konden wennen. Een crossproef met een ondergrond van alleen maar gras. Doordat Bas voor in het deelnemersveld was gestart lagen er nog weinig sporen en zodoende was het gras nog erg glad. Toch wist hij een goede tijd op de klokken te zetten, wat vertrouwen gaf voor de tweede proef.

Ook in de tweede proef begon de Husqvarna-rijder sterk, echter verkeek hij zich op een boomstam die scheef op het parcours lag. Bas nam hem te gretig en werd zodoende voorover van zijn motor geworpen. Gelukkig bleven mens en machine schadeloos en kon hij zijn weg vrij snel vervolgen.

De rest van de proeven verliepen allemaal goed voor Bas en zodoende kon hij met een 33ste plaats tevreden terug kijken op de eerste dag. Het Trophy Team stond na de eerste dag op een zeer nette achtste positie.

Op de tweede dag ging het rijden nog een stukje beter waardoor Bas dichter in de buurt reed van zijn teamgenoten. Het was de hele dag erg stoffig waardoor je niet tekort op je voorganger kon gaan zitten in verband met het zicht. Ook deze dag kwam Klein Haneveld ongeschonden door waardoor hij met het ingaan van dag drie op een vijfentwintigste plaats staat in de E1 klasse. Met zijn Nederlandse teamgenoten staat hij momenteel zevende.

Ondertussen is Bas bezig aan zijn derde dag. Er staat er een nieuwe route op het programma met vier nieuwe proeven. “Ik heb er weer zin in, de eerste proef rijden we vandaag dubbel dus we hebben vijf proeven die gereden moeten worden,” aldus Bas Klein Haneveld.