Mathias Van Hoof behaalt twee keer podium op het wk enduro te Portugal!

Voor de tweede wedstrijd van het wk enduro werd er afgereisd naar Valpacos te Portugal. Mathias ging net zoals op WK in Duitsland van start in de open 4stroke klasse. Echter werd hij begin van de week ziek met een keelontsteking als gevolg.

Op vrijdag werd de supertest verreden. De beta piloot nam hierin geen risico’s en kwam knap als 2e aan op de korte maar technische show special. Voor zaterdag waren er twee grote rondes gepland en derde kortere ronde. Zoals steeds op het wk waren er drie specials. Een extreme , cross en enduro special stonden op het programma. De temperaturen stegen boven de 30 C uit en met een heel technische en moeilijke verbinding waren het toch 6 lange en zware uren.
Mathias wist zaterdag perfect door te komen , geen straftijd te pakken op de verbinding en zeer goede specials te rijden.
“ Ik ging rustig van start op de extreme test. Daarna kwam echt wel een moeilijk stuk verbinding maar ik had een hoog tempo aangenomen en had daardoor toch 8 min over. Doorheen de dag had ik echt een goed gevoel op de motor en kon overal probleemloos doorkomen en maakte amper fouten. Om in mijn tweede wedstrijd op dit niveau 3e te finishen voelt echt fantastisch aan! “
S’avonds tijdens de banden wissel verliep alles vlot en werd de motor op tijd in parc ferme gezet om zondag terug van start te gaan.

Nadat zaterdag toch een ware slijtage slag was geworden voor zowel de gp piloten als de open cup piloten , werd er besloten om voor beide categorieën de wedstrijd en verbinding in te korten.
“ Ergens vond ik dit wel jammer want ik was echt goed voorbereid en zag de zware verbinding wel zitten. Echter konden we ons dan wel beter concerteren op de specials en hier echt voluit in gaan. Dit ging dan ook echt super en na de eerste ronde stond ik op amper 7 seconden van plaats 2. In de laatste drie specials had ik ervoor gekozen om dit proberen goed te maken en vol risico’s te nemen en alles op alles te zetten voor plaats 2. Echter door hard te pushen maakte ik 2 kleine foutjes en kwam ik net te kort voor de 2e plaats. Uiteindelijk terug 3e zoals zaterdag is nog altijd bangelijk en kijk ik super tevreden terug op een zeer geslaagd weekend in Portugal! Graag zou ik mijn helpers , chauffeurs , verzorgers en mekaniekers bedanken om me hierin bij te staan en mede voor deze
fantastische uitslag te zorgen.”

Aankomend weekend staat alweer de volgende wedstrijd van het bk te wachten in het franse Epernay.