Gratis KNMV Offroad Trainingsdagen in 2021

Bron: KNMV. Nog altijd zitten we samen diep in de coronacrisis. En hoewel motorsport in deze situatie voor de meesten van ons nu slechts een bijzaak is, zijn ook de gevolgen hier dramatisch. Zeker voor de offroad. Normaal staan er jaarlijks zo’n achttien ritten op de kalender, maar voor 2020 is alleen de rit op 29 december in Staphorst nog mogelijk.

De uitgevallen ritten mochten niet doorgaan vanwege de landelijke coronamaatregelen of veiligheidsregio’s en gemeenten trokken uit voorzorg lokale evenementenvergunningen in. Ook wilde een aantal organisatoren de goede relatie met hun gemeente en omwonenden niet riskeren door het houden van een rit. Een moeilijke, maar terechte beslissing met het oog op de toekomst.

Zo resulteert de coronacrisis in een verloren jaar voor de organisatoren, de KNMV, maar vooral voor jou als licentiehouder. Dat terwijl de KNMV Offroadlicentie normaal gesproken voor veel recreatieve offroaders dé licentie is. Je mag meedoen aan de offroadritten, uitkomen in de dagstartklasse in de enduro, vrij trainen op motocrosscircuits en deelnemen aan motocrosswedstrijden. En het allerbelangrijkste: je bent tijdens deelnames altijd goed verzekerd! Alle licentiehouders dragen gezamenlijk financieel bij aan de jaarpremie die de KNMV aan de verzekeringsmaatschappij moet betalen. Helaas ook in een jaar waarin weinig gereden kon worden.

We kunnen niet anders dan samen met de organisatoren vooruit kijken: we zijn al druk bezig met wedstrijden, ritten en evenementen voor volgend jaar. Als compensatie voor 2020 hopen we daar voor jou een extra mooi offroadjaar van te maken. Daarom komt er in 2021 een aantal KNMV Offroad Trainingsdagen waar je als offroadlicentiehouder gratis aan kunt deelnemen.

Meer informatie over deze trainingsdagen en de kalender voor 2021 volgen zo snel deze bekend zijn. Met vragen kun je altijd bij ons terecht via sport@knmv.nl.