Gebroeders Pittens op titelkoers in het ONK Enduro

De gebroeders Pittens uit Vorstenbosch liggen op titelkoers. Tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen wisten Thierry en Wesley beiden hun klasse winnend af te sluiten. Daarnaast zegevierde Thierry ook in de scratch van de nationalen.

De enduro in Harfsen staat bekend om haar bosrijke traject. De weersomstandigheden waren goed en de proeven lagen er dan ook mooi droog bij. De gebroeders Pittens vertrokken met een goed gevoel naar de enduro en stapten met vertrouwen op de Husqvarna machines.

Zonder problemen kwamen de motoren door de keuring en vervolgens was het als eerste de beurt aan Thierry om van start te gaan. Gelijk vanaf de eerste proef was hij goed op dreef en zette tijden neer die een stuk sneller waren als die van de concurrentie. Thierry ging in Harfsen voor een goede klassering tussen de inters E1 scratch en dit verliep super. Thierry won zijn klasse (A1) en de scratch met een ruime voorsprong en met zijn tijden deed hij goed mee tussen de inters.

Met Wesley begon het hier en daar wat stroefjes. Ondanks dit wist hij zijn voorsprong in de E3 klasse iedere ronde iets verder uit te bouwen. Ook in de scratch was het lang spannend. In de laatste ronde wist hij zijn snelste tijden nog op de klokken te zetten. In proef 3 zette hij de snelste tijd neer van alle rijders die op die dag neergezet was. Helaas zorgden twee foutjes ervoor dat hij de scratch niet won. Wel wist hij de E3 winnend af te sluiten in Harfsen.

Met alleen de kampioensrit in Enter nog te gaan, liggen de gebroeders Pittens op titelkoers. Deze wedstrijd wordt in het weekend van 28 en 29 november verreden!