Succesvol weekend voor Robert van Pelt

robert_bergeijkHusqvarna-rijder Robert van Pelt heeft een succesvol weekend achter de rug. Op zaterdag stond de enduro-wedstrijd in Bergeijk op het programma en op zondag het ONK Motocross-debuut in Mill. Dat het een zwaar weekend ging worden was vooraf al duidelijk. De enduro in Bergeijk is met zijn 270 kilometer lange route de langste van de kalender. De route bestond voor een groot deel uit de alom bekende knippen. Robert wist zich goed staande te houden en werkte redelijk constante tijden af. In de eerste proef crashte Robert en omdat de motor enkele meters verder in de bosjes lag, werden er zo’n 15 seconden verloren.

Op de proef op het Eurocircuit in Valkenswaard kreeg de ervaren rijder nog een tegenslag te verwerken. Op een extreem lange afstap kwam Robert net iets tekort en sprong zijn achterwiel stuk. Gelukkig kon het wiel worden gemaakt en leverde dit geen strafminuten op. Uiteindelijk werd een 8e plaats behaald.

Op zondag werd het debuut op het hoogste motocross-niveau een feit. In de eerste manche kwam Robert na een zenuwachtige wedstrijd als 25e over de finish en de tweede manche, na een herstart, als 18e. Hiermee zijn gelijk de allereerste ONK-punten gescoord.

Commentaar: ‘Ik heb dit weekend alleen maar fun gehad. Op zaterdag had ik op de allereerste proef een redelijke crash op de knippen maar verder een top dag. Ik ben dan ook heel tevreden met de achtste plaats, mijn beste resultaat tot dusver. Op zondag had ik heel veel last van zenuwen en dat kwam in de eerste manche goed tot uiting. Helaas niet tevreden met het resultaat. Voor de tweede manche hebben we wat dingen aan de afstelling veranderd en het ging heel goed. Na de herstart reed ik zo hard naar voren en consolideerde in de top-20 waarmee ik mijn eerste punten heb mogen scoren. Ik ben zeer tevreden met de enorme progressie sinds ik op de Husqvarna zit’.