Toerentellerlid Dominique Tijhuis Trutmans reed enduro Enter

Tijhuis_Trutmans_EnterHij kwam, zag en overwon.
Dominique Tijhuis Trutmans crosst al heel wat jaren en buiten het crossseizoen zagen we hem regelmatig bij het helpersteam van de MC de Toerenteller.
Toen hem via Resa Racing, afgelopen najaar werd aangeboden in het Beta Enduroteam mee te gaan doen aan de competitie was er slechts één maar.
Er moest nog een motorrijbewijs gehaald worden. De endurolicentie werd alvast aangevraagd en achter de vraag : Bent u in bezit van….. werd een kruisje gezet bij “ja”.

De beschikbare tijd was krap, maar dankzij de hulp van de rijschool van Henk Seppenwoolde was het roze kaartje vier dagen voor de eerste enduro in Enter bemachtigd.
Een enduro waar hij letterlijk en figuurlijk in het diepe werd gegooid.
De vijf jaar lidmaatschap van en het assisteren bij het helpersteam van de Toerenteller gaven net dat stukje rust dat nodig is wanneer je aan zo’n nieuwe discipline begint.

Samen met de crosservaring resulteerde dat gelijk in de 1e plaats in de N2, niet minder dan twee minuten sneller dan de rijder na hem. Bij de prijsuitreiking bleek zijn tijd zelfs goed als snelste Nationale rijder en staat hij ook nog eens bovenaan in het Rookie-klassement.

Dat nu gelijk van hem verwacht wordt aan het eind van het jaar de titel wel binnen te zullen halen, deert hem weinig. Het duurt nog tot oktober voordat in Havelte de messen weer geslepen worden. Voor die tijd houdt hij zich op de crossbaan fit en hoopt komende zomer ook een paar buitenlandse enduro’s te kunnen rijden.

De manager van de Toerenteller clubteams zag zijn verwachtingen ook beloond door Dominique gelijk in team Toerenteller Twente 1 te zetten.