Noord-Holland: De kop is er af…………….

noordholland_enterDe eerste Enduro van 2016 is een feit. “Nat”? Viel wel mee. Maar, het is er wel eentje waar nog wel eens aan terug gedacht gaat worden, lijkt me. We gaan eerst de personele veranderingen maar eens doornemen. Christian Dignum heeft de studie voorrang gegeven op het rijden van alle enduro’s, jammer, maar zeer begrijpelijk. Christian zal er waarschijnlijk nog wel een paar rijden, maar even iets minder fanatiek.
Michel Hoenson, de kannibaal, heeft zijn enduro-helm ook even aan de wilgen gehangen. En deze beslissing is meer dan spijtig, vooral omdat het een gevolg is van de regeltjes (19 jaar A1 rijbewijs). Dan zijn er nog wat wijzigingen geweest als gevolg van promoties maar die komen we zo vanzelf tegen.

Terug naar de wedstrijd. Ons aangenomen kind, Kris de Boer, die overgekomen is van de N1 naar de E1, had een lastige dag. Niet dat hij daar de enige in was, maar toch. Het viel de jonge Gebben-Yamaha rijder allemaal niet mee. Kris moest dan ook genoegen nemen met een 6e plek.

Bij de EV 40 hebben we onze promotie mannen, Frank Ligthart en Edwin Groen. Beide mannen zijn in Spanje geweest. Want het wordt allemaal serieus aangepakt door die Noord-Hollanders. Overigens, ze waren niet de enige. Maar goed, de wedstrijd. Frank had een mooie analyse van de dag. Op de vraag of hij het mooi vond zei hij: ”Op het moment zelf niet, maar nu ik klaar ben wel”.

Of “Enter” iets anders is dan het stof in Spanje bleek wel uit het feit dat Edwin Groen proef 1 niet haalde omdat spontaan de wiellagers eruit liepen. Een hele week Spanje zonder ook maar 1 probleempje en nu dit, aldus Edwin. Weg score. Frank werd uiteindelijk 10e en dat was niet slecht, zeker niet omdat hij onderweg ook nog even voor ANWB heeft gespeeld.

Terug van weggeweest in de N2 klasse, door zijn voetbal blessure, is Jim Jimmink. Iedereen, alle deelnemers, had wel een onwillig iets. Zo ook Jim en hij kwam dan ook al vroeg in de wedstrijd met problemen binnen bij TC2. Gelukkig wist hij het ongemak, zo goed en zo kwaad als het kon, te repareren en kon de wedstrijd vervolgen.

De EV 40 klasse blijft een klasse van de Noord-Hollanders, thanks to, Robin Groeneweg. Robin heeft vorig seizoen al laten zien dat hij het spelletje goed onder de knie heeft. Samen met zijn, nu door vakantie afwezige maat, Jasper vd Weijde lieten ze vorig jaar bij de daglicentie rijders al zien dat de snelheid er was. Robin werd dan ook met 50 seconde voorsprong eerste in de NV40. Gefeliciteerd!

Bij de NV 50 klasse waren het, achtereenvolgens, De Nestor(Mart) 3e, Marcel Piek met een geweldige 7e plek en Ron Bruin werd uiteindelijk 8e. Het lijkt erop dat het voor Marcel niet zwaar genoeg kan. Bij de 2 daagse was het al een beetje te zien en ook nu kwam het doorzettingsvermogen weer boven drijven.

Dit keer geen daglicentie rijders uit NH, maar ik denk dat we Dhr. Verbeek wel gaan benaderen om in het team NH1 te komen rijden. Want wie de laatste proef in 1:32;67 weet te ronde, is een super talent J

Met dank aan onze sponsors:
SP 2000                      – Grondverzetmachines
KOOPS                       – Machines en techniek
Highlight reclame        – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne           – Speciaal paardenvoer
Boekel transport         – Handel en transport bedrijf
Zantingh                     – professionele gasbrander-installaties
mcKili                          – Good food and catering
GlasGarage.nl            – Autoschade de Laat
Van Breugel                – Mechanisatie
Martien Jimmink         – Diverse loon-werkzaamheden
Double D                    – Design en mx parts
Fossa Media               – Printed Products