Aanmelden NK Jeugd Enduro 2016

Jeugd Enduro LelystadBron: KNMV.  Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerde rijders zich weer aanmelden voor het NK Jeugd Enduro. De afgelopen jaren hebben we steeds meer enthousiaste jeugdrijders gezien die aan deze competitie hebben deelgenomen. De KNMV wil deze ontwikkeling graag een vervolg geven door dit jaar weer deze competitie, in samenspraak met haar organisatoren, te organiseren.

Helaas is de KNMV/Commissie OET wel geconfronteerd met een aantal organisatoren die heeft aangegeven in 2016, om verschillende redenen, geen NK Jeugd Enduro te kunnen organiseren. Dat betekent dat er op dit moment vier wedstrijden op de kalender staan waarvan er twee definitief zijn. Wij hopen over niet al te lange termijn de overige twee data ook bekend te kunnen maken.

Daarnaast doet de KNMV een oproep aan al haar organisatoren om te kijken of het mogelijk is ook een NK Jeugd Enduro wedstrijd in 2016 te organiseren. De wens is om in ieder geval, net als vorig jaar, zeven wedstrijden op de kalender te hebben staan.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de KNMV en de vrijwilligers van de Commissie OET zullen dan spoedig contact opnemen.

Rijders die willen deelnemen aan het NK Jeugd Enduro kunnen zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en deze op te sturen naar de KNMV.
Op dit formulier kan ook een voorkeur rijnummer worden opgegeven. De rijnummerranges zijn iets aangepast. De JE1 klasse heeft een range van 1 t/m 99 en de JE2 van 100 t/m 199.

Voor alle overige specificaties kan het KNMV Jeugd Enduro Reglement 2016 geraadpleegd worden.

Op de kalender staat ook één Cross Country wedstrijd. Deze wordt op 20 maart verreden in Westerbork.

Alle documenten zijn ook te vinden op de documentenpagina Enduro.

NASCHRIFT:
Op de kalender staan 4 jeugdenduro’s:
19 maart 2016 Westerbork Jeugd Enduro
20 maart 2016 Westerbork Cross Country
23 april 2016 Eindhoven Jeugd Enduro
September Lelystad Jeugd Enduro
n.n.b. Oirschot Jeugd Enduro

REGLEMENTS WIJZIGINGEN:
Het reglement staat hier op de KNMV documenten pagina.
Deze is wel interessant: De leeftijd voor deelname aan een Jeugd Enduro is minimaal 13 en maximaal 20 jaar. De minimum gaat in op de verjaardag van de deelnemer. (dit was 14 jaar).