Jorn Zoetekouw mooie seizoenopening KNMV jeugd enduro in Westerbork

Jorn_WesterborkZaterdag 19 maart in alle vroegte op pad richting Westerbork. Om 09.00 uur gearriveerd en meteen de route gaan verkennen. Jorn geeft aan dat het een hele mooie, maar zeker ook heftige proef zal worden. Er is veel afwisseling, heftige extreme stukken en de baan is voor zijn 125cc zeker aan de zware kant. Jorn zal dus alles uit de kast moeten halen om mee te kunnen draaien aan de top.

De JTX KTM motor en de helm laten keuren en in de tankstraat de tent opgezet. Als dit gedaan is, gaat Jorn zoals we hem kennen de proef nogmaals verkennen.

Om 12 uur is het zover. Echter Jorn gaat met zijn hoge rijnummer 198 pas in de laatste groep van de JE2 van start. Met een richttijd van 30 minuten en 6 rondes voor de boeg kan de eerste jeugd enduro voor Jorn gaan beginnen.

De eerste proef loopt voor Jorn buitengewoon. Hij kan een tijd onder de 4 minuten noteren en heeft 12 seconden voorsprong op de tweede man. Ook de tweede proef weet Jorn met 3 seconden te winnen. Hierna heeft de tweede man ook zijn draai goed gevonden en moet Jorn steeds 1 a 2 seconden toegeven. De opgebouwde voorsprong van het begin maakt echter dat Jorn toch deze eerste enduro als winnaar met 9 seconde voorsprong kan afsluiten.

Alle dank naar de club in Westerbork die voor de jeugd een geweldig verzorgd en uitdagend evenement hebben mogelijk gemaakt.

Volgende enduro wedstrijd: 9 april te Rilland

www.jornzoetekouw.nl