Robin Holtmeulen maakt 2016 af bij het JTX Racing-Wennekes team

robin_holtmeulenNa een succesvolle eerste helft van het seizoen heeft Robin de mogelijkheid gekregen om voor het JTX Racing Wennekes team te rijden. Robin is actief rijder bij ONK en EK enduro E2 klasse maar ook bij de MON MX1 Nationalen. Robin staat momenteel 7e in de ONK enduro stand. En 1e in de stand bij de MX1 Nationalen. Dit jaar heeft hij ook zijn debuut gemaakt bij het EK enduro. Robin zal in 2016 de EK en de crosswedstrijden volledig rijden voor het JTX-Racing Wennekes team. De ONK wedstrijden zal Robin gaan rijden voor zowel JTX-Racing Wennekes als voor het team waar Robin voorgaande jaren voor heeft gereden: de Luchtmobiele Brigade.

Robin en JTX Racing hebben al jaren goed contact en hebben dit jaar besloten voor een nauwere samenwerking. Joep heeft Robin het aanbod gedaan om voor het JTX-Racing Wennekes team te komen rijden. Robin is erg blij met dit aanbod en heeft deze kans ook met beide handen aangegrepen.
In 2015 heeft Robin zijn eerste volledige jaar enduro gereden bij de N3 klasse. Hij wist dit jaar als 2e af te sluiten en de kampioensrit in Eindhoven te winnen. In 2016 heeft hij de overstap gemaakt naar een KTM 450 waardoor hij in de E2 klasse terecht gekomen is. De eerste modderige wedstrijd in Enter wist Robin op een 7e plaats te eindigen. Ook rijd Robin alle wedstrijden bij het EK enduro. Het loodzware parcours en de erg snelle concurrentie maakt het niet makkelijk. Het 1e jaar ging Robin er heen met als doelstelling ”heel veel leren en uitrijden”. In de eerste 2 wedstrijden in Italië en Frankrijk is dit doel dubbel en dwars gehaald. Zelfs met een goed resultaat.

Aangezien er in de eerste helft van het jaar vrij weinig wedstrijden op de planning stonden heeft Robin tevens een startbewijs aan gevraagd bij de MON MX1 Nationalen. Deze wedstrijden waren bedoeld om te trainen voor de aankomende enduro wedstrijden. Echter heeft Robin al snel de leiding gepakt van deze klasse en staat hier nu op de eerste plaats. Zélfs met een enduro motor.

Robin wil ook nog graag zijn sponsoren bedanken:

JTX Racing
Wennekes Welding Support Mill
Enduro team Luchtmobiel
TWIN AIR
KTM
WP
Fick Timmerwerken
Pittens MX Racing
De Winkel van Tinkel
Notariskantoor bergen
Jakobs Loonbedrijf
Alders BV