Zwarte Cross en KNMV slaan handen ineen

Het contract is getekend! Op de foto: Ronnie Degen & Hendrik Jan Lovink (Feestfabriek) en Patrice Assendelft & Rinze Bremmer (KNMV)De Zwarte Cross en de KNMV zijn een samenwerking aangegaan, waarbij de finalewedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in 2017 verreden zal worden tijdens het Zwarte Crossfestival. Daarmee wordt de Zwarte Cross – met 197.450 bezoekers in 2015 – het grootste officiële sportevent van Nederland (nu de TT in Assen) en het grootste motocrossevenement ter wereld.

Grote stap vooruit voor alle partijen
Het officiële ONK, genaamd De Dutch Masters of Motocross, wordt verreden in weekends die vrij zijn van MXGP-wedstrijden voor het WK, zodat veel toppers zich in 2017 aan de start in Lichtenvoorde zullen melden. “Door deze internationale samenwerking zijn bijna alle wereldtoppers beschikbaar in het weekend van ons festival en krijgen we een soort wereldkampioenschap. Geweldig!” aldus Hendrik-Jan Lovink van Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., de organisator van de Zwarte Cross.
KNMV Algemeen Directeur Patrice Assendelft reageert verheugt: “Hiermee brengen wij de motorsport en met name de motocross bij een heel breed publiek onder de aandacht en dit is een fantastische afsluiting van onze competitie.”

Aanpassingen in 2016
Tijdens de komende editie van de Zwarte Cross, met een ongewijzigde festivalformule, zal het circuit al zijn aangepast, o.a. met een breder en langer startveld voor een eerlijker verloop. Alle toeschouwers in de Loco Arena (grote tribune) krijgen een geweldig zicht op de start. Verder worden de wedstrijden geschikt gemaakt voor televisie.
Dit jaar worden de eerste stappen van samenwerking gezet en wordt de 85cc klasse vervangen door de 125cc Mastersklasse; in 2017 volgt de aanvulling met de DMoM=klassen 85cc, 125cc, MX2 en MX1.

Crossfan krijgt bezoekje aan festival cadeau
Motocrossfans die de finale van de Dutch Masters of Motocross in 2017 willen meemaken kunnen in november 2016 al hun toegangsbewijzen aanschaffen. Traditiegetrouw geldt vanaf die maand de ‘Grote Denkerskorting’. Crossfans krijgen met een toegangsbewijs voor de a.s. Zwarte Cross. van 21 t/m 24 juli in Lichtenvoorde, een feest vol muziek, theater en stunts cadeau! www.zwartecross.nl