Wim Vanderheyden: BK #5 Lierneux

wvdh_LierneuxDe skipiste van Le Monty in Lierneux vormde afgelopen zaterdag het decor van de vijfde enduro tellende voor het BK. Met zijn 512 meter is dit één van de hoogste plaatsen in België. Dat we na twee opeenvolgende afgelastingen (door administratieve perikelen) ons BK mochten verderzetten was een meevaller. Spijtig genoeg voor de organisatoren moest het op zaterdag doorgaan, wat veel piloten deed passen. Met amper 183 piloten werden ze niet echt beloond voor het vele werk. Er waren twee mooie proeven uitgezet, de eerste van 5,5km lang liep door sparrenbossen en een steengroeve waar een lange klim in lag met vier trappen. Dat was meteen ook de scherprechter in deze proef waar een foutje fel werd afgestraft. Proef 2 was op de skipiste, een steile weideflank die heel vloeiend was aangelegd en waar de snelheid bij gevolg heel hoog lag. De route was ongeveer 55km niet moeilijk maar na 4 ronden best vermoeiend.

Bij de start om 9u30 zag het er niet uit dat we eindelijk eens een wedstrijd zouden kunnen betwisten zonder regenjas. Op een bui na was het uiteindelijk wel zo. Ik begon mijn wedstrijd niet zo goed, ik was iets te enthousiast in een afdaling in de weide en reed door de linten. Zo stond ik meteen 13 seconden in het krijt op de leider in de klasse.

Nadien kon ik de hele dag gelijke tred houden met de snelsten in de E3 klasse maar inhalen lukte niet meer. Ik sloot de dag af op een vierde plaats in de E3 klasse, maar pak wel de punten van de tweede plaats aangezien plaats 3 en 4 bezet waren door twee buitenlandse gastrijders zijnde Mark Risse en Lucas Dolfing. Het verschil tussen de winnaar en mij bedroeg uiteindelijk 14,3 seconden.

Mijn Husqvarna deed het als gewoonlijk weer uitstekend en krijgt nu rust tot 28 augustus, dat is de volgende wedstrijd in Dinant.

Tot dan,

#5 Wim. www.wimvdh.be