VERSNELDE BOTBREUK BEHANDELING ROBIN HOLTMEULEN

robin_holtmeulenIn het Nederlands Kampioenschap Nationalen Open van de MON in Horst op 3 juli raakte motorcrosser Robin Holtmeulen van het JTX Racing team betrokken bij een valpartij en brak daarbij op twee plaatsen zijn linker kuitbeen.

,,Normaal gezien staan daar acht tot tien weken herstel voor, voordat een rijder überhaupt weer op de motor kan klimmen.” Laat Lieke van de Wiel, fysiotherapeut werkzaam bij Carpus Fysiotherapie in Veldhoven, weten.
Donderdag 7 juli is Robin voor het eerst bij ons langs geweest en meteen zei hij dat het Europeeskampioenschap Enduro in Letland d.d. 30 en 31 juli zijn doel was.

In dat zelfde weekend nog en de week opvolgend onderging de motorcoureur vier sessies, gericht op versnelde botaanmaak en stimulatie van het zelf regenererend vermogen van het lichaam. ,,Twee uur per behandeling zijn we met hem bezig geweest. Met Pulsed Magnetic Field Therapie, ultrasound therapie en lasertherapie volgens de wereldwijd bekende methode van arts Brian Simpson uit Ipswich.”
Na de tweede behandeling kreeg Robin al groen licht om zijn been te belasten. De pijn nam al na de eerste behandeling aanzienlijk af. Zo verteld Robin……..

Lieke hoopt op 30 en 31 juli tijdens het EK in Letland op een succes! ,, En ja, zijn succes voelt dan ook wel een beetje als onze zege.”
Deze spoedige revalidatie van Holtmeulen is opnieuw een groot succes voor Carpus Fysiotherapie. Het bedrijf is specialist in versneld botherstel en tevens hoofdimporteur geworden van Level, de apparatuur die gebruikt wordt voor de botbreuk behandeling.

Commentaar Robin Holtmeulen: ”Na de diagnose van Dr. Tichelaar in het CWZ was ik vast beraden hard aan mijn herstel te werken om op tijd fit te zijn voor het EK Enduro in Letland. Via via hoorde ik over Carpus Fysiotherapie. Ik heb direct gebeld en om informatie gevraagd. De volgende dag lag ik al op de behandeltafel. Na 1 behandeling merkte ik al verschil en na de 2de behandeling werd de pijn duidelijk minder. Onbegrijpelijk vind ik het!  Ik breek mijn kuitbeen en 9 dagen later zet ik de eerste stappen. En op dag 10 kan ik weer rustig lopen. Ik heb goede moed in een snel herstel. Fysiotherapeut Lieke van de Wiel is erg enthousiast, deskundig en gericht op wat het beste is voor mijn herstel. Ik werd direct behandeld, ook in het weekend.”

Carpus Fysiotherapie (www.carpus.nl)

5504 BE Veldhoven

Info@carpus.nl

fysio@carpus.nl

T: 040-2545988