Mathias Van Hoof wint WK enduro te Griekenland in de Worldcup open 4s klasse!

Foto: Fred CCYVoor de vierde wedstrijd van het WK enduro moest er afgereisd worden naar het Griekse Serres. Na een matige start in het Duitse Dahlen en twee 3e plaatsen in Portugal werd er met terechte ambitie vertrokken naar Griekenland. Niet minder dan 4800 km en 8 landen werden er in totaal overbrugd om hier van start te kunnen gaan. De paddock werd opgesteld op het lokale race circuit van Serres. Een relatief korte crossproef , een lange moeilijke enduroproef gevolgd door een zeer technische extreme proef stonden op het programma. Het extreem warme weer met temperaturen boven de 37C maakte de verkenning door de week heen al lastig.

Op vrijdagavond werd er een korte supertest verreden. Mathias deed het hierin uitstekend en won zijn heat ( de supertest wordt 1 tegen 1 verreden ) en werd eerste in zijn klasse en 3e algemeen in de world cup open klasse.

Op zaterdag ging de Herentalsenaar meteen uitstekend van start. In de enduroproef wist hij zelfs de snelste tijd neer te zetten voor enduro legende David Knight. In de extreme proef ging het echter wel moeilijker. Na de eerste van 2 rondes stond hij ruim aan de leiding in de 4s klasse en tweede algemeen. Echter werd een kleine val in de verbinding later die dag fataal met een spijtige opgave als gevolg. De voorbocht was naar binnen geplooid en raakte net de radiatorslang. Er werden nog 2 proeven gereden zonder problemen maar net aan tijdscontrole werd er vastgesteld dat de radiator slang kapot was. De motor was warm gelopen en en noodgedwongen moest Van Hoof opgeven . Op dat moment stond Mathias wel eerste in zijn klasse met meer dan 10 minuten voorsprong.

“Dju zo jammer dat ik heb moeten opgeven. Eigenlijk verliep het heel de dag al moeilijk. Het begin was goed maar ik had moeite in de extreme test. Een klein foutje in de enduroproef kostte me wel vele seconden op Knight. We hebben nog geprobeerd de radiatorslang te herstellen maar dit was jammer genoeg niet mogelijk.”

Foto: Fred CCYDe motor kon wel nog op tijd in orde worden gemaakt om op dag 2 opnieuw van start te gaan.
Hierin maakte de Beta piloot een kinderdroom waar. Hij pakte zijn eerste overwinning ooit op WK niveau in de world cup open 4s klasse.

“Amai wat een bangelijk gevoel! Hier heb ik toch veel jaren hard voor gewerkt. Gisteren had het er ook zeker in gezeten maar het mocht niet baten. Het is een heel lange en zware week geweest: de lange reis naar hier, de warme dagen vooraf en toch uitdagende specials eisten op het einde zijn tol. Ik was echt moe op het einde van de dag. Over de uitslag ben ik natuurlijk super tevreden, maar over het rijden niet echt. Ik maakte teveel fouten en was veel te traag op de extreme test. Hiervoor zal ik dan ook de komende maanden hard werken om tegen de volgende wedstrijd in Tsjechië dit beter onder de knie te hebben. Ook zou ik toch graag het ganse team , mijn sponsors en ouders willen bedanken om dit mogelijk te maken. Zonder de inzet van al deze mensen is zo een resultaat rijden echter niet mogelijk! Nu ligt de focus terug op het BK van volgend weekend in Chimay! “