Robin Holtmeulen rijd sterke inhaalrace bij hardenduro series Germany!

De 3de ronde van de Hard enduro series Germany werd verreden in Vellahn. Op en rondom de crossbaan van MC Vellahn. Om 9 uur werd er gestart met de proloog. Deze tijd bepaalt de startopstelling van de halve finale. Robin wist hier een nette 5de tijd te rijden van de ruim 80 deelnemers.

De baan werd geprepareerd voor de halve finale en de ronde werd hier door een stuk langer. De halve finale duurde 90 minuten.
Robin ging goed van start op plaats 3. Hij kon dit 60 min goed vol houden en het gat naar de 2de plek werd kleiner. Helaas na 65 minuten rijden maakte hij een klein foutje en viel hij. En hierdoor is er een gaatje in de radiateur slang gekomen. Helaas kon Robin dit niet te plaatse repareren. Snel de baan uit. Nieuwe slang er op en weer terug de baan in. Toen werd hij afgevlagd als 21ste. De eerste 30 ging door naar de finale.

Voor de finale werd de baan weer geprepareerd en kwamen er wat moeilijkere stukken bij. De finale zou verreden worden over 60 min + 1 ronde. Helaas moest Robin door de pech in de halve finale als 41ste op rijden. Robin begon aan een ijzersterke inhaal race. Hij wist de eerste ronde al als 25ste door te komen. Robin pushte hard en kon iedere ronde een aantal man inhalen. Robin wist hierdoor net in de top 10 te eindigen in dit sterke deelnemersveld.

De volgende wedstrijd zal verreden worden in Neugattersleben op 25 augustus.