Bijna het laatste nieuws over EnduroBergeijk

proef 4 Eurocircuit na de grote tafelberg scherp linksafVandaag een drukke dag in het volle zonnetje voor de werkploegen. Ook kon de JANLEMMENS proef  Eurocircuit (proef 4) nog een beetje verder opdrogen. Toch zitten er natte en zachte stukken en sporen in, ook na springbulten en tafels. Enige behoedzaamheid voorkomt vastrijden. Geen extreme in deze proef; het is vooral een snelle crossproef en overal breed.
Verder, herhaald verzoek, op vrijdag en de hele zaterdag absoluut geen motoren starten op de parkeerweide bij S/F. Zaterdag lopend naar de keuring!
Proef 3, Bosproef Luyksgestel, is een bekende. Voor de camping rechtsaf het zandpad in over 800 m en het laatste stukje een bospad rechts in lopen. Een mooie tricky stuurproef.
proef2 Weebosch het natte spoortjeBij proef 2, “Ut Natte Spoortje”, op de genoemde kruising Haagdoorn/Weebosch ca 500 m een niet heel beste zandweg in. Gelukkig worden de rijders in stijl onthaald door de zeer actieve ploeg daar (zie foto).
Crossproef 1: “De Beestenproef”, tevens lokatie voor de Jeugdenduro op zondag, biedt uitgebreide catering en … een houtbak met bypass. Die foto’s komen morgen. Aanrijroute via het dorpje Walik, niet vanaf de provinciale weg bereikbaar. Ook niet langs de provinciale weg parkeren om te voet verder te gaan.

EN verder: omdat er veel nieuwe rijders op de lijst staan nog dit:
* Nederlandse licentiehouders en Belgische inters kunnen op vrijdagavond van 17.00-18.00: barcode laten plakken, geluid meten en helm keuren; parkeerterrein Montana.
Naamgever Frans van Nunen en hoofdsponsors* De rijder dient zijn motor minimaal 45 minuten voor zijn starttijd in het parc fermé te plaatsen. Als de rijder te laat zijn motor in het parc fermé plaatst volgt een tijdstraf van 1 minuut, per 5 minuten dat de motor te laat wordt aangeleverd. Ga dus op tijd naar de keuring.
* Daglicenties (ook voor huurtransponders) gaan eerst naar de administratie, begane grond, balie Montana Snowcenter. Na het tonen van uw KNMV ofroadlicentie, KNMV dagpas of Belgische enduro licentie ontvangt u drie plakvellen met uw rijnummer en een barcodelabel met tyrap voor rechts aan uw stuur. Transponders gaan ook rechts aan de vorkpoot. Voor die transponder vragen wij een ingevuld formulier en we maken een kopie van uw bankpas. Beide krijgt u terug na inleveren van de transponder.
TC2 tussen eurocircuit rechts en montana links* Starten: u mag 5 minuten voor uw starttijd het parc-fermé in om uw motor op te halen. Bij de uitgang richting startpodium moet u het kentekenbewijs van uw motor tonen. Dan weten we zeker dat iedereen de juiste motor meeneemt.
* TC2 bij start/finish wordt aangeduid. Is op het grasveld tussen Eurocircuit en Montana bij de T-splitsing