ISDE 2021, Rivanazzano, Italië

Foto’s: Intocht / Keuring / Dag 1 start / dag 1 proef 6 / Dag 2 proef 3 rivier / Dag 3 proef 1 Stellara / Dag 3 sleutelen / Dag 4 proef 2 Monleale en proef 4 / Dag 5 proef 4, Dell’Aglio / Dag 6 slotcross.
Uitslagen: WTT / JTT / WWT / clubteams / CAT1+dames /  CAT3 club / E1+E2+E3 / C1+C2+C3
De lijsten met de medaille kleuren heb ik nog steeds niet gevonden.

Ook voor Nederland geslaagde zesdaagse
Een compliment voor de Italianen voor deze goed georganiseerde zesdaagse. Uiteraard wat gedoe over de polsbandjes en de toegangsstickers maar dat is normaal. Negen indrukwekkende en redelijk verschillende proeven; genoeg route naast het asfalt en geen krankzinnige afstanden voor fans, volgers en serviceteams. Verder een zeer ruime paddock en een behoorlijk goede camping erbij.
Dat de Italianen heersten was wel te verwachten. Zij wisten als eerste wat er komen ging en trainden ongetwijfeld al lang op vergelijkbare proeven.
Dat de Nederlanders in het voorafgaande coronajaar te weinig in het buitenland reden was vooral de eerste dagen duidelijk. Dat bij de Trophy en Junior dan alleen de twee meeest ervaren rijders, Thierry Pittens en Daan Bruijsten, goud haalden bevestigd dat nog eens. Overigens zijn de twee “nieuwe” Trophy team leden, Tommie Jochems en Max Schwarte, keurig overeind gebleven. Zo bekeken is de 7e plaats van het Junior Trophy Team met Mike Bokslag, Marc Zomer en Jarno Zandbergen een puike prestatie!!!
Tot slot veel lof voor de begeleiding en de vrijwilligers. Na een wat aarzelende start in het begin van het jaar liep het ter plaatse erg goed.

Elf teams ingeschreven voor zesdaagse Italië 2021
De KNMV meldt dat er elf teams zijn ingeschreven voor de zesdaagse in Italië, die op 30 augustus begint. Het betreft een Trophy Team, een Junior Trophy team en negen clubteams. De definitieve beslissing over het TT en het JTT wordt later dit jaar genomen. Tevens heeft de organisatie de inschrijftermijn verlengd van 30 maart tot 15 mei.

Nederland met World TT en Junior TT naar ISDE 2021
Bron: KNMV. De KNMV heeft besloten om zowel een World Trophy Team (WTT) als een Junior Trophy Team (JTT) af te vaardigen naar de Internationale Zesdaagse Enduro (ISDE) 2021. Deze vindt plaats van 30 augustus t/m 4 september in Rivanazzano Terme in Italië.
Voor het afvaardigen van landenteams naar een wereldkampioenschap hanteert de KNMV normaal gesproken strikte topsportregels (top tienklassering haalbaar). De enduro kent hiervoor sinds 2018 speciale selectiecriteria. Maar door de coronacrisis zijn deze criteria niet bruikbaar, omdat er geen internationale wedstrijden en competities zijn gehouden. De ontwikkeling van Nederlandse endurorijders en –talenten ondervindt echter al veel te veel hinder van de pandemie, vandaar het besluit om dit jaar zowel een WTT als JTT te laten starten tijdens de ISDE.

“Hard naar toegewerkt”
Het begeleidingsteam bestaande uit teammanager Henk Boersma en endurocoaches Stephan Braakhekke en Amel Advokaat is verheugd. Teammanager Henk Boersma: “Wat een positief vertrouwen vanuit de KNMV richting de enduro; hier hebben we de afgelopen twee jaar naar toegewerkt. We zijn er nog lang niet en de rijders zullen nog veel leren. De komende maanden zijn ze nog meer gedreven ter voorbereiding op de ISDE van dit jaar én de edities die nog gaan volgen. We willen beide landenteams in de eindklassering top tien zien staan. Forza TeamNL in Italië!”

Sporttechnisch manager Camiel van Berkesteijn over de beslissing: “In 2017 was Nederland ook met een WTT aanwezig op de ISDE in Frankrijk. Toen behaalden we een mooie zevende plaats in de eindstand. Hopelijk is het besluit voor dit jaar een motivatie voor alle endurorijders, zodat we elk jaar met de beste rijders aan de ISDE kunnen deelnemen! Want voor de toekomst zijn de selectiecriteria er natuurlijk niet voor niets. De enduro kent jonge talentvolle aanwas, maar zij moeten laten zien de mentaliteit te hebben om voor de top te gaan!”

Selectie
De enduroselectiegroep en het begeleidingsteam zijn sinds 2019 actief om jong talent klaar te stomen voor de internationale competities en resultaten te boeken op EK-niveau. Ook zonder competitie is er niet stilgezeten en hard gewerkt aan teambuilding, rijvaardigheid en de fysieke conditie. We kunnen dan ook zeker een sterke Nederlandse selectie naar Italië sturen.

Welke rijders dit worden zal ten dele via een kwalificatiedag worden bepaald. Deze vindt plaats op woensdag 2 juni op het circuit van MCC Neerijnen. Deelname hieraan is beperkt tot de enduroselectiegroep en wordt afgewerkt zonder publiek. Daarnaast kijkt de begeleidingsgroep naar de tijdens trainingen verzamelde data over de rijders. Op basis van alle beschikbare informatie zal het begeleidingsteam een selectie maken, waar de KNMV akkoord op moet geven.

Clubteams
De ISDE kent ook zogenaamde clubteams met bijbehorend klassement. Vanuit Nederland is er jaarlijks veel animo om aan de ISDE deel te nemen als clubteamrijder. Er gaan elf Nederlandse clubteams naar Italië.

Overzicht Belgische zesdaagse deelnemers
Bron: motocrossmag.be Teammanager: Wim VanderHeyden

Trophy Team

100 Ludovic Bral E1 KTM
101 Erik Willems E2 Husqvarna
102 Lillo Gauthier E2 KTM
103 Dietger Damiaens E3 KTM

Junior Team

104 Henson Lievens E3 GASGAS
105 Dante Nijs E1 Beta
106 Mika Vanderheyden E2 Husqvarna

Club Team I

471 Maxime Rorive
572 Nicolas Vandommele
673 Adrien Vandommele

Club Team II

472 Quentin Vinken
572 Mathieu Corteil
672 Philippe Henrard

Club Team III

473 Arthur Sente
573 Nicolas Charlier

Zesdaagse Italië komt op stoom
Met een update van het aanvullend reglement (datum 17-08-20210) begint de informatie erop te lijken. Enkele aangepaste routediagrammen, andere wijzigingen zie ik niet. De plaatjes tonen voor elke dag een aanlooproute van tussen de 20 en 50 km. Er zijn negen verschillende proeven waarvan er twee maar liefst zes keer gereden worden. Die zitten dan ook in de aanlooproute en worden zowel heen als terug meegepakt.
Totaal 1011 km maar het is maar de vraag of in dit gebied de hoogteverschillen niet veel eerder de zwaarte bepalen.

2021 Zesdaagse Italië: eerste rondje zit er op
Vanmorgen voor de grote hitte uit het rondje van dag 1 gereden. 95 km netjes langs alle proeven en TC’s, dus dat valt nog al mee.
Proef 1 (= ook p6), Casa Tui is breed uitgezet over weilanden en bouwland dat dan wel allemaal scheef ligt. 6 km afhangende bochten.
Proef 2 (= ook p5) Maginot, veel bos, ook single track en een niet al te extreme slot voor het clubhuis, 4,5 km. Proef 3, Casa Ponte is weer van de weilanden en bouwlanden maar meer hoogteverschil als proef 1, 4,5 km.
Proef 4, Casanova Staffora en de er langs liggende TC2, brachten herkenning. In 2014 was hier de paddock van het EK en de nu 6 km lange proef was toen ook in de rivier. Kilometers zeggen niet alles want de track inspector Micheluz was gewoon aan het tokkelen (nou moet die ook nog twee weken en die stenen zijn hard).

Intussen druppelen de Nederlanders gestaag binnen. Op naar een mooie wedstrijd.

2021 Zesdaagse Italië: rondje dag 4/5 ook in de knip
Ook dag 2 en 3 zijn leuk, maar die zijn een kopie van dag1 waarbij steeds een andere proef vervalt met daarvoor in de plaats één nieuwe proef: Bagnaria. En op dag 3 de nieuwe proef Stellara.
Dag 4/5 was precies 100 km als volgers rondje. Netto iets meer want ik moest bij proef 2/5 Monleale (7,6 km) nogal zoeken naar de finish. Dat kon daar nog op de motor. Blijkt dat ze via een enduro “route” door het bos na een paar lange rechte halen tussen de wijnstruiken door, toch weer boven aan in het mini dorpje finishen. Het wordt een stoffig wijnjaar denk ik.
Bij proef 3, Selva Piana, helemaal onzichtbaar in het bos, lagen start/finish ook bij elkaar boven aan een pad waar de houthakkers nog druk waren. Parkeren en keren is daar wel een dingetje, vraag maar aan die Zweed met die lange sprinter met aanhanger!
Proef 4, Ca’Dell’Aglio (6,2 km) is wel het summum van de stoppelakker/grasveld proeven deze week. Niks vlak natuurlijk en zeer breed uitgezet. Die kun je beter met een drone bekijken, dan zie je de lijnen beter dan bij het lopen.
Beide dagen beginnen dan met proef 1/6 Stellara (7 km) die op dag 3 al gebruikt is. Ook een glooiende akkerproef.
Maar geen foto’s van lege proeven of van de zeer fraaie omgeving. Gelukkig wel een paddock plan: let op de oranje pijl!

2021 Zesdaagse Italië: warme woensdag
Het tikt hier toch elke middag wel de 30 graden aan. Dus vroeg op pad om die ene proef Bagnaria (3,5 km) nog even te bekijken. En ..alweer een stoppelveld/weiland. Een korte proef, vlak voorin en tegen de helling achterin de nodige lussen. Daarmee hebben we dus 5 van de 9 proeven van hetzelfde type, glooiend, breed uitgezet op stoppelakkers of weilanden.
Goed nieuws is dat de vrachtwagen (met veel dank geleend van een bekende Markelose endurorijder) heel is aangekomen, vakkundig bestuurd door twee East-Brabant helpers/fans. De inhoud stond zo overeind; het was al klaar toen ik terug kwam 🙂 . De voor ballast bestelde betonblokken had de organisatie dan wel weer vervangen door waterzakken; wel zelf vullen bij een centrale kraan. 🙂 🙂  De koffie van thuis smaakte wel al goed. De gehuurde lege container past er ook nog makkelijk bij want ons team is toch naar een grotere plek verplaatst, ongeveer tegenover de originele erg kleine plek op het eerder getoonde plaatje. Richting het einde van de landingsbaan. Nou maar hopen dat de verkeersleiders niet gaan staken.

2021 Zesdaagse Italië: luie donderdag
Foto’s donderdag. Het begon vanmorgen in relatieve koelte met een paddock wandeling. Tamme boel want bij de meeste teams werd nog niet druk gewerkt. Stom, want hoe later hoe heter. Gelukkig was er bij teamNL wel enige activiteit en zelfs de twee containers stonden er al. De WT en JTT rijders gingen rap nog één proef lopen want daarna mochten ze rijden op een bruikbaar hellend grasveld van de eigenaar van het huis waar ze slapen. Niet alleen de Italianen regelen wat, ook Henk Boersma durft te vragen. De eigenaar werd meteen heel enthousiast. Ben maar geen foto’s gaan maken.
Over proeven gesproken: de eerder vermelde lengtes kloppen “niet helemaal”. De endueotest3 op dag 4/5, Selva Piana, bleek maar liefst 3 tot 3 1/2 uur lopen en bijna 12 km en ca 600 hoogtemeters.

Na enig hangen en koffiedrinken op naar de pressroom voor het bandje en het hesje. Na drie keer vragen aan mensen van de organisatie lukte het om de juiste locatie te vinden en daar was dat zo geregeld. Wel fijn want bij de intocht op zaterdagavond mogen alleen rijders en pers komen en nog wat “genodigden”.

Vervolgens was het al te warm in het mobiele kantoor, dus maar op de motor (lekker koel) naar de slotcrossbaan. Niet koel dus: 60 km heen en weer terug met een föhn tussen je tanden die op 80 km/u staat. In Cassano Spinola. Leuk baantje wel, niet heel overzichtelijk, lekker breed en milde tafels en bulten. Er werkt nog hard gewerkt, delen waren losgetrokken en die waren ze weer een beetje aan het aandrukken. Harde klei en hopelijk gaan ze veel sproeien anders wordt het een stofbende. Gelukkig ligt de paddock daar naast een rivier(tje) dus afkoelen na de wedstrijd is mogelijk. Anders hebben we altijd de bekende koelvestjes nog!!
Morgen, vrijdag vanaf 12:05 uur administratie en motoren inleveren met fotoshoot en daarna teamoverleg met alle rijders.

2021 Zesdaagse Italië: alles gekeurd op vrijdag
Foto’s keuring. ’s Morgens de puntjes op de i en netjes op tijd naar de vrij probleemloze administratieve keuring. Helaas liep die erg uit zodat na een stuk of wat die ook vlot door de technische keuring gingen, de technische staf om 13:45 uur aan hun geplande en verdiende lunchpauze begonnen. Dat was de eindtijd van ons blokje. Om 14:30 ging het dan verder en om 15:45 stond iedereen binnen. Gelukkig was het niet schroeiend heet maar het duurde wel lang. Ook hier op een stickertje, logootje en labeltje van een bodyprotector na, ging het probleemloos. Wel ook doordat de gebruikers van Metzeler banden ’s morgens het FIM logo daarop weggeslepen hadden. Waarom? Dat mag iedereen zelf bedenken. Maar “met” kwam je niet door de keuring. Al met al tijd genoeg voor teamfoto’s, ook de officiële, alleen jammer van die gemiste lunch.
Om 16:00 uur dan de uitgestelde teambespreking met alle rijders en veel helpers. Ook die verliep vlot en goed en binnen een half uur waren de posten voor de hele week ingedeeld. Applaus voor alle begeleiders en helpers.
Morgen om 17:00 de zeer beperkt toegankelijke opening zonder intocht.

2021 Zesdaagse Italië zaterdag: tamme intocht
Foto’s intocht. Het was, mede door een streng toegangsbeleid vanwege Corona, bepaald niet druk op de fraaie binnenplaats van het kasteel midden in Pavia. En dan is de sfeer een heel eind weg. Maar iedereen is uiteraard blij dat de zesdaagse wel doorgaat. Meer dan 30 landen en 650 deelnemers gaan er vanaf maandag wel een feestje van maken.

2021 Zesdaagse Italië zondag: vooruit kijken naar dag1

Vandaag vooral uitrusten en diverse kleinigheden regelen. Om 15:00 uur worden de bussen voor de TC’s geladen. Tijd om naar maandag, dag 1 te kijken. Het zou gaan om 213 km en als tijd 6 uur 21 min. Officiële rijtijden en starttijden zijn nog niet beschikbaar. Wel het race report van FIM track inspector Micheluz, zie foto’s. Zes proeven en 4 TC’s waarbij TC1 ook TC 4 is, aan het begin van de lus. Het interessantste stuk in de beschrijving ligt tussen TC3 en TC4, zonder proef in dat deel. Zou 21 km zijn en Micheluz rekent er 77 minuten voor. Veel technisch offroad, rivierbedding en smalle tracks omhoog en omlaag. Wordt het dan al meteen werken op de eerste werkdag van deze Zesdaagse week?

2021 Zesdaagse Italië zondag: startlijst van maandag
Voor de liefhebbers, de startlijst van maandag, dag 1: FIM_ISDE_2021_Time_Schedule_Day1
De volgorde maandag is WTT, JTT, Dames, Club en daarbinnen E1, E2 en E3.
Tommie Jochems mag in de E1 om 8:07 uur het spits afbijten voor Nederland en hij moet om 15:01 in het parc-fermé staan. Wedstrijdtijd: 6:54 uur.
De laatst startende Nederlander is Arnold Staal van het MCCZ clubteam C3 klasse die om 11:41 vertrekt en om 18:35 binnen moet zijn.
Hier nog een keer de rijnummers en de teams:

31 Team Netherlands ISDE WORLD TROPHY TEAM Netherlands
220 Tommie Jochems E1
221 Daan Bruijsten E2
222 Thierry Pittens E3
223 Max Schwarte E2
32 Team Netherlands ISDE JUNIOR TROPHY TEAM Netherlands
224 Mike Bokslag E1
225 Jarno Zandbergen E1
226 Marc Zomer E3
132 XC Heerde ISDE Club Team Award Netherlands
492 Jorrit Van der Veen C2
592 Rik Vierhuizen C2
692 Cees Jan Zwaan C2
133 Enduroteam Eefde ISDE Club Team Award Netherlands
493 Jan-Willem Arendsen C1
593 Bram De Snaijer C1
693 Bart Ten Hove C1
134 Dutch NILS Team ISDE Club Team Award Netherlands
494 Danny Dietvorst C2
594 John Braas C3
694 Alex Van den Broek C3
135 WPM Motors ISDE Club Team Award Netherlands
495 Ruben Wagelaar C1
595 Nina Klink C3
695 Tim Kruiper C3
136 Selling Motorbikes ISDE Club Team Award Netherlands
596 Alex Selling C2
696 Sam Vernooys C2
137 Enduro Club Drenthe ISDE Club Team Award Netherlands
497 Bram Gonlag C1
597 Jeff Zieltjes C2
697 Erik Ekelmans C3
138 Hard Enduro Team Fryslân ISDE Club Team Award Netherlands
498 Wopke Hoekstra C2
598 Doekele Abma C2
698 Feiko Prosje C2
139 Team Frysland NL ISDE Club Team Award Netherlands
499 Jaring Huitema C2
599 Jan Kooistra C2
699 Daniel Kemper C2
140 MCCZ ISDE Club Team Award Netherlands
701 Erik Posthumus C1
801 Erik Lamberink C2
901 Arnold Staal C3
141 KNMV CT Lonely Riders ISDE Club Team Award Netherlands
702 Leonard Moulijn C1
802 Albert Pos C2
902 ////

2021 Zesdaagse Italië maandag: een soepele start
Foto’s start. Alle Nederlanders gingen probleemloos van het podium. Sowieso maar twee motoren van de 645 die hem niet meteen aan de praat kregen. Met 3 1/2 uur doorlooptijd voor mij was het wel een lange zit. Maar wel wat moois te zien: drie Italiaantjes op een 50 (of 80) cc, een Harley en een BMW boxer. Nu op naar proef 6 voor een beetje actie.

2021 Zesdaagse Italië maandag: stoffige proef 6 Casa Tui
Foto’s proef 6. Na het maandagse startpodium start haalde ik nog net deze lange en erg stoffige proef. veel publiek en een goed overzicht. Vandaag op twee na iedereen binnen met hier en daar wat minuten bij de clubrijders. De eerste uitvaller van deze maandag was Jorrit van der Veen. Bij een val in het stof kreeg hij hem met moeite helling af gestart, maar intussen zat het startknopje vast. Dat was niet goed voor het knopje en niet voor de startmotor. Toch nog een proef 2 gereden maar toen waren er al te veel minuten gescoord. Wel gerepareerd ingeleverd en morgen nieuwe kansen. Ook Leo Moulijn kwam niet aan de finish. Op het lange route stuk met stenen pakte hij teveel minuten.
Intussen werd Josep Garcia dagwinnaar na zes proeven met 48’24.19. De Italianen gaan voorlopig aan de leiding bij de Trophy. Thierry Pittens deed er 52’35.33 over en hij was daarmee voorlopig snelste Nederlander op een 67e plaats in de scratch.
Straks even knippen en plakken met de uitslagen. Die vind je overigens hier: https://fim-isde.com/2021-results/

2021 Zesdaagse Italië maandag: officiële uitslag
Lijsten pdf: trophy / club
Scratch (144 finishers):
1 41 GARCIA Josep WT RFME E2 TEAM SPAIN 48’24.19
2 36 PAVONI Matteo JWT FMI E3 TEAM ITALY 48’46.13
3 30 VERONA Andrea WT FMI E1 TEAM ITALY 49’01.13
67 222 PITTENS Thierry WT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 52’35.33
72 221 BRUIJSTEN Daan WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 52’49.24
81 224 BOKSLAG Mike JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 53’09.36
86 220 JOCHEMS Tommie WT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 53’25.90
97 223 SCHWARTE Max WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 54’04.38
99 225 ZANDBERGEN Jarno JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 54’22.49
100 226 ZOMER Marc JWT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 54’25.51

WTT na dag 1 (20 teams):
1 TEAM ITALY 2:27′ 24. 71
2 TEAM SPAIN 2:28′ 17. 08
3 TEAM UNITED STATES 2:28′ 17. 35
11 TEAM BELGIUM 2:35′ 49. 78
15 TEAM NETHERLANDS 2:38′ 50. 47 11′ 25. 76

JWT na dag 1 (14 teams):
1 TEAM ITALY 2:29′ 10. 48
11 TEAM NETHERLANDS 2:41′ 57. 36
12 TEAM BELGIUM 2:44′ 24. 96

Clubrijders (466 finishers, 22 uitvallers):
1 865 SORECA Davide CTA FMI C1 TEAM GAMMA 50’06.54
2 401 RINALDI Enrico CTA FMI C2 TEAM ITALY A 50’43.13
3 402 CRISTINO Kevin CTA FMI C1 TEAM ITALY B 50’49.26
75 592 VIERHUIZEN Rik CTA KNMV C2 XC HEERDE 55’44.91
101 493 ARENDSEN Jan-Willem CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 56’27.76
206 698 PROSJE Feiko CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 59’57.68
233 495 WAGELAAR Ruben CTA KNMV C1 WPM MOTORS 1:00’38.26
261 596 SELLING Alex CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 1:01’31.00
264 694 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 4’00 1:01’34.40
301 598 ABMA Doekele CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 1:03’01.85
309 595 KLINK Nina CTA KNMV C3 WPM MOTORS 1:03’08.70
311 494 DIETVORST Danny CTA KNMV C2 DUTCH NILS TEAM 1:03’09.19
320 497 GONLAG Bram CTA KNMV C1 ENDURO CLUB DRENTHE 1:03’30.60
328 696 VERNOOYS Sam CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 1:03’42.29
335 593 DE SNAIJER Bram CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 1:03’56.83
349 693 TEN HOVE Bart CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 1:04’36.40
356 597 EKELMANS Erik CTA KNMV C3 ENDURO CLUB DRENTHE 1:05’11.67
409 499 HUITEMA Jaring CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 1:09’28.41
413 697 ZIELTJES Jeff CTA KNMV C2 ENDURO CLUB DRENTHE 1’00 1:09’58.06
415 498 HOEKSTRA Wopke CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 1:10’03.06
423 594 BRAAS John CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 1:11’02.33
426 599 KOOISTRA Jan CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 8’00 1:12’28.45
429 801 LAMBERINK Erik CTA KNMV C2 MCCZ 2’00 1:13’56.90
434 699 KEMPER Daniel CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 6’00 1:14’17.00
452 701 POSTHUMUS Erik CTA KNMV C1 MCCZ 15’00 1:31’58.57
456 901 STAAL Arnold CTA KNMV C3 MCCZ 16’00 1:34’09.89
463 692 ZWAAN Cees Jan CTA KNMV C2 XC HEERDE 35’00 1:41’23.20
465 802 POS Albert CTA FMB C2 KNMV CT LONELY RIDERS 31’00 1:47’04.46
DNF 492 VAN DER VEEN Jorrit CTA KNMV C2 XC HEERDE RIT DAY 1 TC1 – TC 1 PONTE NIZ
DNF 695 KRUIPER Tim CTA KNMV C3 WPM MOTORS RIT DAY 1 PREF – PREFINISH
DNF 702 MOULIJN Leonard CTA KNMV C1 KNMV CT LONELY RIDERS RIT DAY 1 TC4 – TC 4 PONTE NIZA

Even geen idee waarom Tim Kruiper als DNF staat.

2021 Zesdaagse Italië dinsdag: bewolkte start
Het zit voor driekwart dicht maar volgens de weerradar gaan de meeste buien er toch langs. Misschien om drie uur een spatje net als gisteren. Dag 2 kent exact dezelfde route met één nieuwe proef, Bagnaria. Die begint op een vlak weiland en gaat achteraan tegen een helling aan verder. Een korte proef van 3,5 km. Deze zit tussen TC3 en TC4, dat was dat qua tijd lange route stuk van gisteren met 77 minuten voor 21 km. Daarvan viel de heftigheid overigens wel mee. Proef Casa Ponte van gisteren vervalt dan, dus het blijft bij zes proeven. Thierry Pittens gaat nu als eerste weg om 8.22 uur en  hij moet om 15.23 uur binnen zijn. Pechvogel van gisteren Jorrit van der Veen start om 11.32 en levert hem om 18.33 in, net voor donker. Hier is de Trophy lijst en de Junior lijst. Ja, er is nog verbetering mogelijk en dat gaat ook gebeuren. De onwennigheid is er nu wel af!

2021 Zesdaagse Italië dinsdag: man, man wat een stof
Foto’s proef 3 rivier. Behalve bij de rivier dan in proef 3 Casanova Staffora. maar driekwart van die proef is ook warm en stoffig. De nieuwe proef Bagnaria viel nog iets mee want die ligt niet in een kuil en de wind stond er ’s middags dwars op. De eerste proef, Casa Tui, was op de windstille morgen geheel gevuld met een 50 meter hoge deken van stof want die ligt wel in een dal. Deze proef is ook proef 6 op de terugweg maar voor de clubrijder is die geschrapt. Zullen ze erg vinden.
De clubrijders zijn nog aan het binnen komen maar de Trophy en Junior rijders hebben het netjes gedaan. Allemaal net in de top 100 van de scratch en allemaal heel binnen (want de week is nog lang). De vandaag jarige Tommy Jochems gaat als een diesel. Mike Bokslag had iets last van een te rijk lopende motor maar dat werd ook opgelost. En Max Schwarte viel net als gisteren op zijn elleboog op de stenen. Die heeft nu dus twee plekken maar vanavond komt de NL-dokter dus dat komt ook wel goed.
Straks maar weer naar de lijsten kijken.

2021 Zesdaagse Italië dinsdag: officiële uitslag
Lijsten na dag 2: WTT / JTT / Scratch / Club / clubteams
Ons Junior team is een plaatsje gestegen van 11 naar 10. Het Trophy team blijft nog even 15e maar kruipt naar Oostenrijk toe.
Trophy en Junior scratch dag 2 (144 finishers) PROEFLIJST DAG 2 :
1 41 GARCIA Josep WT RFME E2 TEAM SPAIN 46’22.36
2 30 VERONA Andrea WT FMI E1 TEAM ITALY 46’50.63
3 82 PERSSON Mikael WT SVEMO E1 TEAM SWEDEN 47’09.8559
222 PITTENS Thierry WT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 51’23.87
68 221 BRUIJSTEN Daan WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 51’52.83
78 220 JOCHEMS Tommie WT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 52’25.30
84 224 BOKSLAG Mike JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 52’38.03
95 225 ZANDBERGEN Jarno JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 53’41.54
96 226 ZOMER Marc JWT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 53’41.92
109 223 SCHWARTE Max WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 54’43.52

WTT na dag 2 (20 teams):
1 Team ITALY 4:49′ 40. 52
2 TEAM SPAIN 4:51′ 02. 70
3 TEAM UNITED STATES 4:52′ 17. 03
11 TEAM BELGIUM 5:08′ 28. 44
14 TEAM AUSTRIA 5:13′ 49. 04
15 TEAM NETHERLANDS 5:14′ 32. 47

JWT na dag 2 (14 teams):
1 TEAM ITALY 4:54′ 12. 45
2 TEAM UNITED STATES 4:56′ 01. 46
3 TEAM FRANCE 4:56′ 57. 85
9 TEAM NORWAY 5:19′ 10. 60
10 TEAM NETHERLANDS 5:21′ 58. 85
12 TEAM BELGIUM 5:25′ 53. 28

Clubrijders dag 2 (één test minder, 466 finishers):
1 865 SORECA Davide CTA FMI C1 TEAM GAMMA 40’36.42
54 592 VIERHUIZEN Rik CTA KNMV C2 XC HEERDE 44’36.25
68 493 ARENDSEN Jan-Willem CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 45’09.56
116 694 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 46’26.96
199 495 WAGELAAR Ruben CTA KNMV C1 WPM MOTORS 48’26.75
211 698 PROSJE Feiko CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 48’52.73
255 494 DIETVORST Danny CTA KNMV C2 DUTCH NILS TEAM 50’11.06
276 596 SELLING Alex CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 50’37.33
299 696 VERNOOYS Sam CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 51’11.67
307 595 KLINK Nina CTA KNMV C3 WPM MOTORS 51’30.45
334 497 GONLAG Bram CTA KNMV C1 ENDURO CLUB DRENTHE 52’24.22
341 597 EKELMANS Erik CTA KNMV C3 ENDURO CLUB DRENTHE 52’33.20
348 598 ABMA Doekele CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 52’38.85
363 693 TEN HOVE Bart CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 53’29.94
365 593 DE SNAIJER Bram CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 53’34.02
393 492 VAN DER VEEN Jorrit CTA KNMV C2 XC HEERDE 55’19.05
404 697 ZIELTJES Jeff CTA KNMV C2 ENDURO CLUB DRENTHE 56’00.19
412 699 KEMPER Daniel CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 56’53.57
426 499 HUITEMA Jaring CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 58’00.53
427 498 HOEKSTRA Wopke CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 58’04.44
429 594 BRAAS John CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 58’19.28
432 692 ZWAAN Cees Jan CTA KNMV C2 XC HEERDE 59’05.24
435 801 LAMBERINK Erik CTA KNMV C2 MCCZ 59’40.59
443 599 KOOISTRA Jan CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 8’00 1:01’47.22
447 701 POSTHUMUS Erik CTA KNMV C1 MCCZ 1’00 1:04’37.57
465 802 POS Albert CTA FMB C2 KNMV CT LONELY RIDERS 46’00 1:48’44.99
DNF Arnold Staal

2021 ISDE woensdag: triest nieuws
Gisteravond laat kregen we het trieste nieuws dat deelnemer 901 Arnold Staal van het clubteam MCCZ is overleden.

Hieronder het officiële persbericht van de FIM:
It is with much regret that we must inform you of the tragic death of Arnold Staal – rider #901 – from the Netherlands who was participating in the second day of the 2021 FIM International Six Days of Enduro (ISDE) held between Lombardy and Piedmont, Italy.
Arnold was a member of the MCCZ Club Team, competing in the Club Team Award category (C3).
The event organiser was notified by the Dutch Motorcycle Federation (KNMV) that their rider was unaccounted for and unfortunately when he was located he had already passed away.
The FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme), the FMI (Federazione Motociclistica Italiana) and the ISDE Organising Committee join the entire motorcycling community in extending their condolences to his family and friends at this extremely sad and difficult time.

2021 Zesdaagse Italië woensdag: alweer een nieuwe proef
Dag 3 begint met een nieuwe proef, Stellara, die ook op dag 4 en 5 twee keer gereden wordt. Uiteraard op een hellende akker; start/finish worden gemarkeerd met van die grote ronde strobalen. Totaal zes proeven en Thierry Pittens begint voor ons om 8.29 uur en hij klaar om 15.32. Erik Posthumus is de rode lantaarn drager, hij start om 11.40 en rijdt tot 18:43. Trophy en Junior starten met twee per minuut.

2021 ISDE woensdag: de wedstrijd gaat door
Foto’s proef 1 Stellara. Na één minuut stilte ging het om 08.00 uur weer los. De teammaten van Arnold Staal, Erik Posthumus en Erik Lamberink van het team MCCZ rijden vandaag niet. Oranje lijkt vandaag wat agressiever te rijden. Het JWT schuift al een plaatsje op omdat Finland een uitvaller heeft. Thierry Pittens gaat hem om 15:32 binnen zetten en de laatste clubrijder om ca 18:42 uur.

2021 ISDE woensdag: en dan nog sleutelen na afloop
Foto’s sleutelen dag3. En dan na het uitklokken nog 10 minuten in de brandende zon wachten op de trasponderwissel omdat ze er geen drie per minuut aankonden. Poe, poe. Gelukkig ging het sleutelen bij de meesten vlotter. Voor- en achterband, bakolie bij de tweetakten, uiteraard een filter en niet het eerste van de dag. Sommigen hebben er onderweg al drie gezet. Met eigen helpers en het toeziend oog van Henri Rikhof en Gerrit Naafs loopt het gesmeerd. Zeker als er dan iemand bij de pré-finish staat met zo’n futuristische headset. “Sommigen hebben niks te melden en sommigen willen een nieuwe motor”, volgens Jenny Jochems die vandaag dienst had.

2021 Zesdaagse Italië woensdag: officiële uitslag
Lijsten na dag 3: WTT / JTT / Scratch / Club (lezen vanaf p10) / clubteams
Ons Junior team is opnieuw een plaatsje gestegen van 10 naar 9 door een uitvaller bij Finland. Het Trophy team blijft nog even 15e.
Trophy en Junior scratch dag 3 (144 finishers) PROEFLIJST DAG 3 :
1 41 GARCIA Josep KTM E2 46’19.72
2 30 VERONA Andrea GASGAS E1 46’22.71
3 82 PERSSON Mikael KTM E1 46’43.38
54 222 PITTENS Thierry HUSQVARNA E3 50’29.55
58 221 BRUIJSTEN Daan KTM E2 50’42.43
79 220 JOCHEMS Tommie KTM E1 51’42.31
84 224 BOKSLAG Mike KTM E1 51’52.59
93 226 ZOMER Marc KTM E3 52’15.46
97 223 SCHWARTE Max SHERCO E2 52’37.17
110 225 ZANDBERGEN Jarno KTM E1 54’20.10

WTT na dag 3 (20 teams):
1 Team ITALY 7:10′ 17. 19
2 TEAM SPAIN 7:13′ 37. 90
3 TEAM UNITED STATES 7:15′ 25. 78
10 TEAM BELGIUM 7:39′ 04. 82
14 TEAM AUSTRIA 7:46′ 08. 66
15 TEAM NETHERLANDS 7:47′ 36. 76

JWT na dag 3 (14 teams):
1 TEAM ITALY 7:18′ 04. 71
2 TEAM UNITED STATES 7:21′ 14. 69
3 TEAM FRANCE 7:23′ 13. 43
8 TEAM NORWAY 7:55′ 07. 78
9 TEAM NETHERLANDS 8:00′ 27. 00
11 TEAM BELGIUM 8:05′ 20. 19

Clubrijders dag 3 (452 finishers):
1 918 RECCHIA Nicola CTA FMI C2 MC SEBINO 48’29.38
63 592 VIERHUIZEN Rik CTA KNMV C2 XC HEERDE 52’29.93
70 493 ARENDSEN Jan-Willem CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 52’48.70
92 694 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 53’34.28
185 495 WAGELAAR Ruben CTA KNMV C1 WPM MOTORS 56’18.08
221 698 PROSJE Feiko CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 57’24.29
252 596 SELLING Alex CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 58’22.60
265 595 KLINK Nina CTA KNMV C3 WPM MOTORS 58’38.89
299 696 VERNOOYS Sam CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 59’52.80
303 494 DIETVORST Danny CTA KNMV C2 DUTCH NILS TEAM 59’56.58
315 593 DE SNAIJER Bram CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 1:00’16.47
340 597 EKELMANS Erik CTA KNMV C3 ENDURO CLUB DRENTHE 1:01’06.17
358 598 ABMA Doekele CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 1:02’06.76
361 497 GONLAG Bram CTA KNMV C1 ENDURO CLUB DRENTHE 1:02’20.69
365 693 TEN HOVE Bart CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 1:02’29.78
379 692 ZWAAN Cees Jan CTA KNMV C2 XC HEERDE 1:04’13.91385
385 697 ZIELTJES Jeff CTA KNMV C2 ENDURO CLUB DRENTHE 1:04’57.77
398 699 KEMPER Daniel CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 1:07’38.72
409 498 HOEKSTRA Wopke CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 2’00 1:10’05.70
418 594 BRAAS John CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 4’00 1:12’40.92
426 492 VAN DER VEEN Jorrit CTA KNMV C2 XC HEERDE 9’00 1:13’56.50
441 599 KOOISTRA Jan CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 23’00 1:27’36.10
443 499 HUITEMA Jaring CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 21’00 1:28’26.90
450 802 POS Albert CTA FMB C2 KNMV CT LONELY RIDERS 29’00 1:43’56.12
Het was al aardig pittig, die beruchte woensdag voor een aantal clubrijders. De laatste drie allemaal meer dan 20 strafminuten

2021 Zesdaagse Italië woensdag:vooruit kijken naar dag 4
Drie nieuwe proeven voor de identieke dagen 4 en 5. Het begint in de van de foto’s van vandaag bekende Stellara crossproef 1/6. Daarna naar de nieuw enduroproef 2/5 Monleale. Een combinatie van bos, akkers en een beetje tussen de wijnranken doorblazen (en die groeien op een helling). From TC2 Garbagna to TC3 Fabbrica Curone —-> 45km in around 1h14’: This is a long section without special tests and not so many asphalts, some technical up and downhill with rocks. Dus …
Dan naar de nieuwe enduroproef 3 Selva Piana, bos,bos enz 10 km. Dan via TC4 naar de nieuwe crossproef Dell’Aglio, de breedste akkerproef van allemaal, 6,5 km.
Dan via een makkelijke route naar proef 5 Monleale en via TC5 naar proef 6 Stellare en dan naar de douche.
Behalve dat hierboven genoemde technische stuk zit er ook nog een 100 m lange stenen helling na proef 3.

2021 Zesdaagse Italië donderdag: dag 4 viel mee
Foto’s dag4 proef 2 Monleale en proef 4. Hoewel het track rapport serieuze stukken route met stenen hellingen beloofde, hebben de eerste 300 clubrijders nog steeds vrijwel geen strafminuten. Een paar stukjes Bilstain achtig volgens de TeamNL rijders maar niks onmogelijks. Proef 5 Monleale op de terugweg werd er wel uitgehaald; reden onbekend. Misschien teveel stof (vraag maar aan de fotograaf). Deze werd nu als route gereden en morgen is de start verlegd naar postje 5. In proef 3 Selva Piana, bosproef en ontoegankelijk, was heel vel lint weg. Daar kon je zomaar verkeerd rijden vanwege allerlei sporen en paadjes.
Het goede nieuws is dat die dikke hand van Marc Zomer (zo’n 6×6 piket geraakt) hem vandaag niet in de weg zat om goed te scoren. Alleen jammer van die val in de laatste proef. Mike Bokslag was al twee dagen met de motor aan het vechten; die liep niet lekker. Van alles vervangen en versteld maar toch. Vandaag ook al niet starten op het podium en dat kostte één minuut. Maar gelukkig is het lek nu boven. Een luchtbel onder de temperatuur sensor in de cilinderkop.
Jarno Zandbergen zat vandaag kort achter zijn teammaatjes dus dat komt goed. Zal wel aan de begeleiding door Robin Nijkamp liggen 🙂 Max Schwarte stond even stil onderin proef 4; steen tussen de ketting? En proef 3 was ook niet zijn favoriet.
Tommie, Daan en Thierry hoor je niet of bijna niet. Die zijn gewoon hard aan het rijden.

2021 Zesdaagse Italië donderdag: officiële uitslag
Lijsten na dag 4: WTT / JTT / Scratch / Clubscratch (vanaf p10 lezen) / clubteams
Ons Junior team is alweer een plaats gestegen, van negen naar acht nu door een uitvaller bij Spanje.

Trophy en Junior scratch dag 3 (140 finishers) PROEFLIJST DAG 4
1 30 VERONA Andrea WT FMI E1 TEAM ITALY 53’02.82
2 41 GARCIA Josep WT RFME E2 TEAM SPAIN 53’05.71
3 82 PERSSON Mikael WT SVEMO E1 TEAM SWEDEN 53’33.88
59 222 PITTENS Thierry WT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 57’41.05
73 221 BRUIJSTEN Daan WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 58’11.41
93 220 JOCHEMS Tommie WT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 59’21.62
94 226 ZOMER Marc JWT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 59’27.98
96 224 BOKSLAG Mike JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 1’00 10.00 59’48.19
103 225 ZANDBERGEN Jarno JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 1:00’36.99
111 223 SCHWARTE Max WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 1:01’45.23

WTT na dag 4 (20 teams):
1 Team ITALY 9:50′ 38. 35
2 TEAM SPAIN 9:55′ 39. 78
3 TEAM UNITED STATES 9:57′ 39. 95
10 TEAM BELGIUM 10:29′ 53. 41
14 TEAM AUSTRIA 10:39′ 58. 50
15 TEAM NETHERLANDS 10:42′ 50. 84

JWT na dag 4 (14 teams):
1 TEAM ITALY 10:00′ 51. 00
2 TEAM FRANCE 10:07′ 17. 31
3 TEAM SWEDEN 10:09′ 24. 04
7 TEAM NORWAY 10:51′ 33. 28
8 TEAM NETHERLANDS 11:00′ 20. 16
10 TEAM BELGIUM 11:05′ 06. 19

Clubrijders dag 4 (449 finishers): Dag 4 lijst
1 865 SORECA Davide CTA FMI C1 TEAM GAMMA 54’50.83
74 694 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 1:00’18.61
88 592 VIERHUIZEN Rik CTA KNMV C2 XC HEERDE 1:00’57.75
90 493 ARENDSEN Jan-Willem CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 1:01’02.70
175 495 WAGELAAR Ruben CTA KNMV C1 WPM MOTORS 1:03’49.00
232 698 PROSJE Feiko CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 1:06’18.46
247 595 KLINK Nina CTA KNMV C3 WPM MOTORS 1:07’02.87
251 596 SELLING Alex CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 1:07’15.07
278 696 VERNOOYS Sam CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 1:08’14.37
324 597 EKELMANS Erik CTA KNMV C3 ENDURO CLUB DRENTHE 1:10’10.21
325 593 DE SNAIJER Bram CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 1:10’14.40
328 497 GONLAG Bram CTA KNMV C1 ENDURO CLUB DRENTHE 1:10’19.08
338 494 DIETVORST Danny CTA KNMV C2 DUTCH NILS TEAM 1:10’40.36
344 598 ABMA Doekele CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 1:11’06.36
351 492 VAN DER VEEN Jorrit CTA KNMV C2 XC HEERDE 1:11’42.41
356 693 TEN HOVE Bart CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 1:12’00.92
361 692 ZWAAN Cees Jan CTA KNMV C2 XC HEERDE 1:12’15.79
383 599 KOOISTRA Jan CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 1:14’54.32
395 594 BRAAS John CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 1:16’13.18
405 697 ZIELTJES Jeff CTA KNMV C2 ENDURO CLUB DRENTHE 1’00 1:17’19.21
414 699 KEMPER Daniel CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 1:19’46.24
434 498 HOEKSTRA Wopke CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 13’00 1:34’21.46
435 499 HUITEMA Jaring CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 16’00 1:35’37.93
448 802 POS Albert CTA FMB C2 KNMV CT LONELY RIDERS 30’00 1:59’05.29

2021 Zesdaagse Italië vrijdag: stapjes naar voren voor de teams
Foto’s proef 4, Dell’Aglio. Wat een proef! En wat weer een stof. Zelfs het talrijke publiek vluchtte weg. Zo’n proef in je achtertuin en dan de hele week erop rijden! Dat zou wel helpen voor de laaglanders.
Maar daarvoor gebeurde er ook het nodige. Proef 1, Stellara, werd ’s morgens meteen gecanceld en ook niet als route gereden. Teveel stof, bladstil en dus te gevaarlijk.
Proef 3 werd tijdelijk stilgelegd na startnummer 190 vanwege een geblesseerde rijder; de rijders erna kregen plus 20 minuten op hun schema.
Verder mooi nieuws voor teamNL. Ons Junior team met Mike Bokslag, Marc Zomer en Jarno Zandbergen schuift op naar de 7e plaats. De Amerikaan Alex Walton blesseerde gisteren zijn schouder en hij ging vanmorgen niet van start. ook ons Trophy team met Thierry Pittens, Daan Bruijsten, Tommie Jochems en Max Schwarte schoof op naar plaats 14 omdat Frankrijk vandaag twee man tegelijk zag uitvallen. Straks meer cijfers.

2021 Zesdaagse Italië vrijdag: officiële uitslag
Lijsten na dag 5: WTT / JTT / Scratch / Clubscratch / clubteams

Trophy en Junior scratch dag 5 (135 finishers) PROEFLIJST DAG 5
1 41 GARCIA Josep WT RFME E2 TEAM SPAIN 46’10.07
2 30 VERONA Andrea WT FMI E1 TEAM ITALY 46’28.27
3 82 PERSSON Mikael WT SVEMO E1 TEAM SWEDEN 46’54.55
58 221 BRUIJSTEN Daan WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 50’52.45
65 222 PITTENS Thierry WT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 51’16.79
73 224 BOKSLAG Mike JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 51’43.42
89 220 JOCHEMS Tommie WT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 52’26.26
90 223 SCHWARTE Max WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 52’36.41
98 226 ZOMER Marc JWT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 53’26.94
105 225 ZANDBERGEN Jarno JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 54’13.05

WTT na dag 5 (20 teams):
1 Team ITALY 12:12′ 09. 74
2 TEAM SPAIN 12:17′ 32. 60
3 TEAM UNITED STATES 12:20′ 42. 22
11 TEAM BELGIUM 13:01′ 28. 91
13 TEAM AUSTRIA 13:12′ 39. 42
14 TEAM NETHERLANDS 13:17′ 26. 34

JWT na dag 5 (14 teams):
1 TEAM ITALY 12:25′ 14. 33
2 TEAM FRANCE 12:32′ 24. 69
3 TEAM SWEDEN 12:34′ 52. 71
6 TEAM NORWAY 13:27′ 07. 94
7 TEAM NETHERLANDS 13:39′ 43. 57
9 TEAM BELGIUM 13:44′ 52. 78

Clubrijders dag 5 (445 finishers): Dag 5 lijst
1 865 SORECA Davide CTA FMI C1 TEAM GAMMA 48’05.29
56 694 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 52’32.26
80 592 VIERHUIZEN Rik CTA KNMV C2 XC HEERDE 53’14.78
97 493 ARENDSEN Jan-Willem CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 53’57.63
160 495 WAGELAAR Ruben CTA KNMV C1 WPM MOTORS 56’13.46
214 698 PROSJE Feiko CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 58’23.63
218 596 SELLING Alex CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 58’29.60
263 696 VERNOOYS Sam CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 1:00’01.37
290 595 KLINK Nina CTA KNMV C3 WPM MOTORS 1:01’15.29
296 494 DIETVORST Danny CTA KNMV C2 DUTCH NILS TEAM 1:01’37.39
309 599 KOOISTRA Jan CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 1:02’12.25
318 598 ABMA Doekele CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 1:02’42.53
334 497 GONLAG Bram CTA KNMV C1 ENDURO CLUB DRENTHE 1:03’30.97
336 597 EKELMANS Erik CTA KNMV C3 ENDURO CLUB DRENTHE 1’00 1:03’31.82
344 593 DE SNAIJER Bram CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 1:03’58.09
353 692 ZWAAN Cees Jan CTA KNMV C2 XC HEERDE 1:04’52.13
363 693 TEN HOVE Bart CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 1:05’50.45
388 492 VAN DER VEEN Jorrit CTA KNMV C2 XC HEERDE 1:08’17.15
392 594 BRAAS John CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 1:08’59.53
406 499 HUITEMA Jaring CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 1’00 1:11’01.26
416 498 HOEKSTRA Wopke CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 1:12’17.84
418 699 KEMPER Daniel CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 4’00 1:13’15.44
419 697 ZIELTJES Jeff CTA KNMV C2 ENDURO CLUB DRENTHE 1:13’40.45
444 802 POS Albert CTA FMB C2 KNMV CT LONELY RIDERS 25’00 1:51’23.05

2021 Zesdaagse Italië zaterdag: vroeg op naar de slotcross
Vanaf 7.00 uur met 5 tegelijk starten voor een ritje van 45 minuten naar het parc-fermé op de crossbaan. Daar zou vanaf 08.20 gecrosst worden, 18 manches. Club en dames rijden vier ronden van circa 2 minuten per ronde, na een sighting lap. Trophy en Junior 7 ronden. Wij hebben de eerste clubrijders in de 2e manche en de laatste trophy rijders in de 18e manche. Live video via FIM-ISDE Facebook: https://www.facebook.com/events/1167714073738227/?ref=newsfeed

2021 Zesdaagse Italië zaterdag: eerst maar even de foto’s
Foto’s slotcross. Ik zal niet schrijven dat het al weer heet was, maar dat was het wel op de mooie crossbaan in Valle Scrivia. Fraaie kombochten en mooie tafels. Achttien manches in totaal vanaf 8.20 uur. De eerste voor de club en dames gingen over vier ronden. De WT en JTT rijders mochten er zeven (van ca 2 minuten). Maar die hadden dan ook al een paar uur zitten bakken. De eerste Trophy rijders gingen om 08.00 weg op het paddock voor een asfalt stuk van 50 minuten en de eerste manche voor hen begon om 15.00 uur. Maar van de eerste clubmanche tot de laatste E3 Trophy manche ging het er op. Straks de samenvatting van de uitslagen die al lang online staan.

2021 Zesdaagse Italië zaterdag: officiële uitslag
Lijsten na dag 6: WTT / JTT / Scratch / Clubscratch / clubteams

De lijsten met de medaille kleuren komen later.

Trophy en Junior scratch dag 6 (133 finishers) UITSLAG DAG 6 per categorie
1 41 GARCIA Josep WT RFME E2 TEAM SPAIN 13’54.02
2 182 MEDAGLIA Tyler WT CMA E2 TEAM CANADA 14’01.32
3 40 BETRIU Jaume WT RFME E3 TEAM SPAIN 14’08.22
29 221 BRUIJSTEN Daan WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 15’07.60
35 222 PITTENS Thierry WT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 15’13.91
36 220 JOCHEMS Tommie WT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 15’15.52
43 223 SCHWARTE Max WT KNMV E2 TEAM NETHERLANDS 15’26.18
18 224 BOKSLAG Mike JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 15’20.06
29 226 ZOMER Marc JWT KNMV E3 TEAM NETHERLANDS 15’39.62
35 225 ZANDBERGEN Jarno JWT KNMV E1 TEAM NETHERLANDS 16’14.16

WTT na dag 6 (20 teams):
1 Team ITALY 12:55′ 23. 02
2 TEAM SPAIN 13:00′ 04. 48
3 TEAM UNITED STATES 13:03′ 22. 27
9 TEAM BELGIUM 13:46′ 05. 00
14 TEAM NETHERLANDS 14:03′ 03. 37

JWT na dag 6 (14 teams):
1 TEAM ITALY 13:09′ 35. 91
2 TEAM FRANCE 13:18′ 07. 12
3 TEAM SWEDEN 13:19′ 29. 36
7 TEAM NETHERLANDS 14:26′ 57. 41 1
9 TEAM BELGIUM 14:33′ 29. 44

Clubrijders dag 6 (450 finishers): Dag 6 lijst
1 704 VAGBERG Lucas CTA SVEMO C1 TEAM OSTRA ENDURO 1 8’19.73
59 495 WAGELAAR Ruben CTA KNMV C1 WPM MOTORS 9’12.67
84 693 TEN HOVE Bart CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 9’21.71
89 592 VIERHUIZEN Rik CTA KNMV C2 XC HEERDE 9’23.64
108 493 ARENDSEN Jan-Willem CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 9’29.36
146 595 KLINK Nina CTA KNMV C3 WPM MOTORS 9’41.71
170 593 DE SNAIJER Bram CTA KNMV C1 ENDUROTEAM EEFDE 9’50.37
219 599 KOOISTRA Jan CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 10’04.73
223 694 VAN DEN BROEK Alex CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 10’05.94
251 596 SELLING Alex CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 10’15.84
260 696 VERNOOYS Sam CTA KNMV C2 SELLING MOTORBIKES 10’20.03
263 598 ABMA Doekele CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 10’20.63
272 698 PROSJE Feiko CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 10’23.77
280 494 DIETVORST Danny CTA KNMV C2 DUTCH NILS TEAM 10’25.53
310 497 GONLAG Bram CTA KNMV C1 ENDURO CLUB DRENTHE 10’38.05
336 697 ZIELTJES Jeff CTA KNMV C2 ENDURO CLUB DRENTHE 10’46.09
340 699 KEMPER Daniel CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 10’47.76
350 692 ZWAAN Cees Jan CTA KNMV C2 XC HEERDE 10’51.37
356 492 VAN DER VEEN Jorrit CTA KNMV C2 XC HEERDE 10’52.77
380 499 HUITEMA Jaring CTA KNMV C2 TEAM FRYSLAND NL 11’06.09
392 597 EKELMANS Erik CTA KNMV C3 ENDURO CLUB DRENTHE 11’18.02
400 594 BRAAS John CTA KNMV C3 DUTCH NILS TEAM 11’30.80
419 498 HOEKSTRA Wopke CTA KNMV C2 HARD ENDURO TEAM FRYSLAN 11’57.60
444 802 POS Albert CTA FMB C2 KNMV CT LONELY RIDERS 13’39.59

Eindstanden en medaillekleuren: