Simon Koning over ONK HARFSEN en DE ROOF

Hallo allemaal!!
Afgelopen weekend was het alweer zo ver de laatste wedstrijd van dit seizoen, de ONK kampioens rit Harfsen!!! Het was een mooie enduro met 3 mooie proeven en een leuke route. De proeven daar had de organisatie veel werk van gemaakt en ze lagen er mooi bij ( ondanks de regen).

Het rijden verliep de hele dag wel lekker ik zat goed op de motor en ik ergeren mij niet aan de regen die bijna constant naar beneden kwam. Proef 1 in ronde 1 ging meteen al lekker en de overige 2 proeven van de eerste ronden gingen ook lekker met mooie tijden waar ik tevreden mee was.

Ronde 2 had ik een dipje denk ik want in de eerste proef liep ik wat frustratie op. De proef verliep super tot dat ik halverwege de proef al achter een langzamere rijder kwam die besloot stug door te rijden en niet aan de kant te gaan en dat vind ik erg onsportief. Hierdoor in deze proef wat tijd laten liggen.

Ook waren me 2 helpers (mijn vader en Edwin) spoorloos verdwenen! die heb ik een hele ronde en een paar proeven gemist. Later kwam ik te weten dat dit door auto pech kwam, helaas niks aan te doen gelukkig stond Yannick van der Vegt van TM Racing Nederland voor mij klaar om te assisteren.

Proef 2 2de ronde ook door ff niet scherp te zijn een valpartijtje meegemaakt en weer 20 seconde laten liggen. Ik baalde daar enorm van het was mijn eigen stomme fout maar gelukkig niks stuk en zelf ook geen pijn op gelopen. De overige proeven was ik super gemotiveerd om zo veel tijd als mogelijk goed te maken. En het was heel spannend!

Ronde 3 ging weer lekker en lag op P10 en liep in op de man voor mijn. Voor de allerlaatste proef vertelde me vader dat ik er nog 4 seconde achter stond op P9 en dat het moeilijk zou worden, maar ik zelf zag er nog wel een kans in. Ik heb alles gegeven en risico genomen maar met 2 seconde verschil pakte net de P9! Super blij mee en zo heerlijk gereden. Prachtige afsluiting van het ONK seizoen!!

Het seizoen ging voor mij heel snel en het voelt alsof het nog maar net begonnen is maar helaas was het alweer de laatste enduro van dit jaar. Ik ben over dit seizoen erg tevreden en ik vind dat ik veel progressie hebt gemaakt. Er was dit jaar voor mijn meer strijd met mensen waar ik voorheen veel tijd te kort op kwam.
Ik heb het ONK jaar afgesloten op P9 in de inter E2/3 klasse (250cc +klasse) en een P13 bij de inter scratch (alle klasse bij elkaar).

En in mijn eerste jaar EK wedstrijden op P13 in de J2 klasse, waar ik ook zeer tevreden mee ben.

Toch is het seizoen nog niet helemaal over want zoals de meeste wel weten heb ik dit jaar de 6 daagse in Italia geskipt om van start te gaan in THE ROOF OF AFRICA. The ROOF is een hard enduro wedstrijd in Lesotho, dit evenement is echt de moeder van alle hard enduro wedstrijden. Dit evenement gaat terug naar 1969, toen werden daar al in de hoge bergen van Lesotho enduro’s gereden. Kijk op de web site voor meer info, echt leuk. www.roofofafrica.co.ls

Ik heb in 2018 voor het eerst meegedaan met de Roof in de bronzen klasse. Ook heb ik toen de wedstrijd uit gereden, dit jaar ga ik van start in de zilver klassen!! En ik ga voor een zo goed mogelijk resultaat, stiekem hoop ik een top 10 te behalen.

Het is mede gelukt om mee te kunnen gaan doen met de ROOF door de steun van thuis en mijn familie is Zuid Afrika zonder die hulp had ik dit jaar daar niet mee kunnen doen. Ik ben deze mensen dankbaar voor hun inzet en tijd en alle middelen die zij daar voor in hebben gezet.

Ik zal daar van start gaan op een KTM 300 motor afgesteld voor hard enduro, we hebben een pakket gehuurd bij Alfie Cox de Dakar legende van weleer. www.alfiecox.co.za
Ik kijk hier zo erg naar uit, nu alles aan het voorbereiden en pakken en dan op 18 november zal ik naar Zuid Afrika vliegen om daar de laatste dingen te prepareren.

Mijn service team en mentale ondersteuning daar zal bestaan uit me oom Carl uit Zuid Afrika (zelf ook een groot off road rider) en mij opa die met me mee gaat van uit Nederland. Ook gaat Nederlands kampioen NV50 Erik Buursema mee naar THE ROOF, wij zijn afgelopen jaar met elkaar in contact gekomen en nu gaan we dit avontuur met zijn tweeën meemaken. Dit gaat zeker goed komen. Erik heeft al heel veel ervaring als enduro rijder.

Ik wil jullie graag op de hoogte houden!! Ik heb een whats app groep waar ik foto’s en filmpjes in plaats, mocht iemand in deze groep willen meld dat dan aan mij en geef je telefoon nummer dan kan ik jullie toe voegen. Simonkoning185@hotmail.com

Sponsoren en fanclub leden allemaal bedankt, ik kan het niet genoeg zeggen maar zonder jullie geen enduro seizoen voor mijn. Bedankt!! Als ik terug kom van de ROOF gaan we met ze allen wat leuks doen maar daar over later meer!!

Groeten CHEF