Dutch Trial Ladies Day 2016 Zelhem

dutchtrialladieszelhemEen Onvergetelijke Ervaring
Zondag 19 juni zal voor velen een levenslang blijvende herinnering zijn, de deelneemsters vanwege hun grensverleggende ervaringen tijdens de vele aangeboden oefeningen, de trainers omdat ze zelden werkten met zo’n enthousiaste, vrolijke maar vooral leergierige groep liefhebbers van de motorsporttak bij uitstek Trial !  Deze positieve niet af te houden energie nam in snel tempo bezit van alle aanwezigen,buiten en zelfs binnen in de kantine of partytenten op het ZAMC Motorsportterrein “De Langenberg” te Zelhem.

Zevenentwintig deelneemsters in de leeftijd van zeven tot en met zevenenveertig jaar lieten hun trialvaardigheden maar vooral hun zelfvertrouwen oprekken door de zes uitermate deskundige, ervaren en nog steeds zelf actief op niveau trial rijdende MT trainers. Wederom bleek net als tijdens de eerste editie in 2011 dat dames/meisjes serieuzer zijn in hun voornemen om iets te leren ondanks het bij sommigen misschien iets te veel aanwezige respect voor de aanwezige elementen waardoor er door de trainer eerst een motiverende bemoediging aan vooraf moest gaan. Maar gaan dat deden ze allemaal, niemand uitgezonderd.

Wat er dan gebeurd is bijna onbeschrijflijk, verbazing over wat ze net hebben gedaan, verwondering van deed ik dat echt ?  En dan gezichten die stralen zoals je niet eerder hebt gezien, vertrouwen wat groeit met de minuut, glimlachen waar de tandpastaproducent jaloers op wordt, mooier kan een Lady zich niet tonen ! Samen genieten van behaalde resultaten en plezier hebben voor eeuwig, wat is trial toch een fantastisch toegankelijke motorsport. Je kan er over schrijven wat je wil, naar kijken tot je een ons weegt, je voelt het pas als je het zelf een keer probeert.

Naarmate de dag vordert blijkt ook hoe intensief het één en ander kan zijn, waar je spieren nu werkelijk zitten en wat er gebeurt als ze echt gebruikt worden. Wilskracht komt naar boven, het lichaam begint signalen te geven. De geest wil verder met deze leuke verslavende oefeningen doen, adrenaline stroomt. Langzamerhand vloeit de kracht uit menig lichaam weg maar de voldoening groeit naar ongekende hoogtes. De tevreden Trial Ladies accepteren hun beperkingen en gaan genieten van wat het ze heeft gebracht. Iets wat de meesten vooraf nooit hadden verwacht maar stiekem wellicht wel hadden gedroomd ?

Dromen zijn dus niet altijd bedrog, jaag ze na en volbreng ze alsnog dat is wat er hier is gebeurd. Wat is er leuker, fijner, mooier dan je eigen grenzen verleggen met ontzettend veel voldoening en grenzeloos plezier maar bovenal de wetenschap; ik kan zoveel meer. Yess !!!

Terugkijkend op deze zeer geslaagde dag voor alle betrokkenen rest me niets anders dan eenieder Hartelijk te bedanken voor hun bijdrage; De trainers voorop grote klasse om belangeloos jullie vrije dag aan ons te gunnen. De importeurs en dealers voor het beschikbaar stellen van de trialmotoren voor de geïnviteerde dames uit andere motorsport disciplines en de redactrice van ons enige off the road motorblad van Nederland. Vrijwilligers in alle soorten en maten, van ouders, begeleiders tot partners en ZAMC’ers.  Bijzondere dank ook aan de beide hoffotografen en de in eerste instantie anonieme fotografe, prachtige reportages van jullie. Maar bovenal dank ik alle deelneemsters voor hun komst, enthousiasme, inzet en vertrouwen in de trainers, iets wat noodzakelijk is om grenzen te verleggen. Naar mijn mening mogen jullie erg trots op jezelf zijn! Veel succes met alles wat je geleerd hebt en tot ziens op de trialbaan.
Met de grootste vreugde en voldoening, hartelijke groet Hans Bornebroek

Toptrainers Goeie Gasten v.l.n.r. Peter Miltenburg, Herman Leunen Jr, Bart Westerink, Alex van den Broek, Luc Branten, Bernd Kessels

Toptrainers                       Goeie Gasten

v.l.n.r. Peter Miltenburg, Herman Leunen Jr, Bart Westerink, Alex van den Broek, Luc Branten, Bernd Kessels

Foto’s zijn te zien op :
Monique Leunen Fotografie

Jan Moll Fotografie

Fotografe Melanie