De Oost Europa Rally 2019 was weer een groot enduro feest en is gewonnen door Eric Deschepper.

De eerste heuvelklim is meteen scheidsrechter voor het klassement. Maar liefst 6 kemphanen gaan voor de overwinning en doen de hele week niet echt voor elkaar onder. Met 32 graden starten zonder te acclimatiseren is wennen. Via mooie zandpaden en grasvlaktes de grens over naar Roemenië. Prachtige route door de heuvels, op naar de special.
De heuvelklim die vorig jaar veel energie en moeite koste lag te wachten. Ja hier moet ie zijn, kijkend en zoekend en de navigatie (sporen) hier omhoog? Gas erop … dit klopt niet dikke afgrond !. Nee terug…. dan moet dit hem zijn pfff wel steil rotsen …. moet lukken; kut wel erg steil bijna achterover en nog een keer …. kut weer verkeerd…. en terug. Nou iets verder terug ( lees 10 m). Ja hoor dit is hem … lul let dan goed op tijdens de briefing .. na de beek direct rechts 😢. Nou ja … er was niemand voor mij (en droog) dus kon in 1 keer met twee vingers in de neus omhoog. Check controle .. en weer door.. tot aan TC 2. Nou lekker ging ie beheerst, en die sporen waren er bewust .. om ons te verwarren.

Het OER team zit altijd vol grappen en daar de track 100% wordt uitgelezen is het een zaak om geen waypoint te missen. Dag vijf staat voor de zwaarste dag vd rally (bijltjes dag) ivm blessures en vermoeidheid gingen er een aantal de sweeperroute op, Kienstra niet: ik wil en zal de rally volbrengen en dus alleen op pad. Let op we gaan de Mysterieuze berg over zegt de organisatie hier gebeuren de raarste dingen, oja route is goed te doen geen rare dingen de moeilijkheid zit hem in de duur.

Nou wat een dag, alles wat we afgelopen week voor de kiezen hebben gehad zat allemaal in deze dag. Stenen rotsen, paden, knippen, hoog gras, rivier doorwadingen enz.
Het mooiste stuk was een omgewaaid bos, route kompleet geblokkeerd. Zoek je weg (soort van mikado). Lange benen en motorbeheersing waren hier in het voordeel. Berg op en af, over boomstammen, motor op het achterwiel 180 graden draaien zoekend een weg. Wonderbaarlijk kwam ik er vrij makkelijk doorheen (lekker gevoel).
Toch een zware dag, afdalingen op natte stenen keien pffff alle zeilen moesten bijgezet worden, achter af hoorde ik dat hier mensen er voorover afgeslagen waren (Ewout van het Rally Bike Center heeft veel bijgeleerd, maar doet hier even voor hoe het niet moet ha ha).

Op onze site is het hele verslag van Emiel te lezen, het geeft een goede indruk hoe de OER in elkaar zit, Mede door het goede weer wisten 10 van de 40 deelnemers alle waypoints aan te doen. Een onweersbui hoort bij de OER, de een komt erin de ander mist hem, Als je erin komt breekt de hel voor 10 minuten los, als je dan geen uur pauze inlast wordt de OER loodzwaar, maar gelukkig is er voorzien in een bypass zodat een ieder mee kan.

Gerrit Kamphuis, Dies Koenen en Jos Klein Gunnewiek krijgen de OER Finisher Bokaal uitgerekt door rondborstige dames, wat een foto,s ha ha! Dies en Jos zijn volledig nieuw in de rallysport, maar door gezond verstand en hun big smile hebben ze alle waypoints aangedaan, Hulde!! Gerrit rijdt zijn voorwiel en ophanging plat, bij een plaatselijke smid repareert hij de boel en vervolgt de rally wat een helden! De OER gaat om vriendschap, lekker rijden en elkaar helpen! Wat een groep was het weer, een groot team, ORG en Deelnemers bedankt, Het Was Geweldig!!
En de Winnaars zijn:
1ste Eric Deschepper.
2de Erik Heimerink.
3de Eric Lieverdink.
Lees het hele verslag met foto’s : https://www.leppinkadventure.nl/oer/verslag-oer-2019/